autor:

Sidy

» » , , , Retete de Pasti, Aperitive cu carne, Aperitive cu oua, Mancaruri cu carne

Rulada cu spanac, oua si friptura de miel

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2017

Ingrediente
400 g aluat foietaj, 300 g friptura de miel, 5 oua fierte, 3 oua crude, 400 g spanac fiert(tocat), 100 g sunca de casa(de porc), 5 fire ceapa verde, 3-4 fire usturoi verde, 100 g cascaval, 1 lingura unt, 2 linguri ulei, 5-6 rosii cherry, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Sunca o taiem felii si o rumenim frumos in unt si ulei, pe toate partile.

Friptura o taiem cubulete mici sau o dam prin masina de tocat. Ceapa si usturoiul verde le tocam marunt, rosiile le taiem in 4, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica.

In tigaia in care am rumenit sunculita, adaugam ceapa si usturoiul tocate si le sotam pina se inmoaie. Adaugam si rosiile.

La sfarsit, adaugam spanacul fiert si tocat si asezonam, adaugam un polonic de supa sau de apa si lasam sa fiarba pina scade zeama.

Adaugam friptura, cascavalul si cele 3 oua crude. Amestecam si potrivim gustul de sare si piper.

Aluatul dezghetat il intindem pe o folie, peste ea intindem umplutura de spanac (dupa ce s-a racit putin si e scazut bine). Pe o latura, asezam ouale fierte si decojite.

Rulam cat mai strans rulada, o asezam intr-o forma de chec, unsa cu putin unt si presaram deasupra susan negru (optional).

Dam tava la cuptor sa se rumeneasca rulada, la 180 de grade C, cam 30-40 de minute.

Cand este gata coapta, putem portiona rulada asa calda, daca o consumati imediat sau se poate servi rece.

Rece se poate servi alaturi de un sos de iaurt cu usturoi si verdeata.

Pofta mare sa aveti!



PS.

Sunt sigura ca si voua vi-au ramas bucati de friptura, oua rosii sau alte alimente, de la Pasti.Bineinteles ca e pacat sa le aruncam, pentru ca putem face din ele alte feluri de mancare gustoase si rapide si e pacat si de truda noastra de atatea ceasuri, din bucatarie. Puţină chibzuială nu strică niciodată ! De exemplu aceasta rulada pe care am facut-o cu spanac si alte resturi din frigider.

Nu trebuie sa aveti doar resturi...puteti face acesta rulada si din alimente noi, nefolosite.
Sunca o taiem felii si o rumenim frumos in unt si ulei, pe toate partile. Friptura o taiem cubulete mici sau o dam prin masina de tocat. C
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu spanac, oua si friptura de miel" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver

Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver

Mai intai va trebui sa marinam coastele de miel. Cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver la care

2 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Chec cu cacao si nuci

Chec cu cacao si nuci

Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri

0 voturi    0 comentarii
60h
Retete de Pasti

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 300 g friptura de miel
  • 5 oua fierte
  • 3 oua crude
  • 400 g spanac fiert(tocat)
  • 100 g sunca de casa(de porc)
  • 5 fire ceapa verde
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 100 g cascaval
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • 5-6 rosii cherry
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Kaizer de casa

Kaizer de casa

Punem intr-o cratita, pe foc, apa impreuna cu zaharul, sarea, cojile de ceapa si foaia de dafin. In

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Chec tigrat

Chec tigrat

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele