Sunca o taiem felii si o rumenim frumos.
Sunca o taiem felii si o rumenim frumos in unt si ulei, pe toate partile.
Friptura o taiem cubulete mici sau o dam prin masina de tocat. Ceapa si usturoiul verde le tocam marunt, rosiile le taiem in 4, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica.
In tigaia in care am rumenit sunculita, adaugam ceapa si usturoiul tocate si le sotam pina se inmoaie. Adaugam si rosiile.
La sfarsit, adaugam spanacul fiert si tocat si asezonam, adaugam un polonic de supa sau de apa si lasam sa fiarba pina scade zeama.
Adaugam friptura, cascavalul si cele 3 oua crude. Amestecam si potrivim gustul de sare si piper.
Aluatul dezghetat il intindem pe o folie, peste ea intindem umplutura de spanac (dupa ce s-a racit putin si e scazut bine). Pe o latura, asezam ouale fierte si decojite.
Rulam cat mai strans rulada, o asezam intr-o forma de chec, unsa cu putin unt si presaram deasupra susan negru (optional).
Dam tava la cuptor sa se rumeneasca rulada, la 180 de grade C, cam 30-40 de minute.
Cand este gata coapta, putem portiona rulada asa calda, daca o consumati imediat sau se poate servi rece.
Rece se poate servi alaturi de un sos de iaurt cu usturoi si verdeata.
Pofta mare sa aveti!
PS.
Sunt sigura ca si voua vi-au ramas bucati de friptura, oua rosii sau alte alimente, de la Pasti.Bineinteles ca e pacat sa le aruncam, pentru ca putem face din ele alte feluri de mancare gustoase si rapide si e pacat si de truda noastra de atatea ceasuri, din bucatarie. Puţină chibzuială nu strică niciodată ! De exemplu aceasta rulada pe care am facut-o cu spanac si alte resturi din frigider.
Nu trebuie sa aveti doar resturi...puteti face acesta rulada si din alimente noi, nefolosite.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii