1. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste.Se adauga untul (moale), faina, si bezeaua amestecand usor cu o spatula. Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie si si se coace in cuptorul bine incins aproximativ 20 de minute.
Dupa ce s-a copt, se rastoarna foaia pe un servet umed, se ruleaza si se lasa sa se racesca.
2. Se bat galbenusurile cu zaharul si fain apana cand amestecul devine spumos.Se fierbe laptele cu bastonul de vanilie.Dupa ce s-a racit laptele se toarna peste oua, amestecand incontinuu.Se da la foc mis si se amesteca pana cand crema devine consistenta.Se lasa sa se raceasca.Se pastreaza 3-4 linguri pentru ornat rulada.Se intinde crema pe foaia de rulada, se adauga boabele de struguri taiate pe jumatate si se ruleaza din nou foaia.Se orneaza cu crema de vanilie si boabe de strguri si se da la rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii