autor:

iulia

» » Torturi

Rulada cu struguri

Autor: iulia (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulia (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
ingrediente pentru blat, -6 oua, -50 g unt, -100 g faina, -125 g faina, ingredinete pentru crema, -2 galbenusuri, -250 ml lapte, -5 g zahar pudra, -1/2 baton de vanilie, -1 lingura faina, -i ciorchine struguri

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste.Se adauga untul (moale), faina, si bezeaua amestecand usor cu o spatula. Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie si si se coace in cuptorul bine incins aproximativ 20 de minute.
Dupa ce s-a copt, se rastoarna foaia pe un servet umed, se ruleaza si se lasa sa se racesca.
2. Se bat galbenusurile cu zaharul si fain apana cand amestecul devine spumos.Se fierbe laptele cu bastonul de vanilie.Dupa ce s-a racit laptele se toarna peste oua, amestecand incontinuu.Se da la foc mis si se amesteca pana cand crema devine consistenta.Se lasa sa se raceasca.Se pastreaza 3-4 linguri pentru ornat rulada.Se intinde crema pe foaia de rulada, se adauga boabele de struguri taiate pe jumatate si se ruleaza din nou foaia.Se orneaza cu crema de vanilie si boabe de strguri si se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Rulada cu gem de struguri

Rulada cu gem de struguri

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu zaharul pana se fac bat, apoi adaugam

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Interesanta reteta, ar fi interesant sa stiu si ce struguri folosim.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

    Yammi,Yammi,cred ca arata superb cand este gata,felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

    Interesanta reteta. Ma tenteaza

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • ingrediente pentru blat
  • -6 oua
  • -50 g unt
  • -100 g faina
  • -125 g faina
  • ingredinete pentru crema
  • -2 galbenusuri
  • -250 ml lapte
  • -5 g zahar pudra
  • -1/2 baton de vanilie
  • -1 lingura faina
  • -i ciorchine struguri

Raporteaza reteta

murigneau (Chef de cuisine)

Interesanta reteta, ar fi interesant sa stiu si ce struguri folosim.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu frisca si cirese