Rulada cu zmeura

Preincalzesti cuptorul la 170 grade Celsius.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Rulada cu zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua medii (de la gaini de curte)
  • 6 lg cu varf zahar tos
  • 5 lg varf faina
  • 2 lg varf cacao
  • un praf de sare
  • Crema de zmeura:
  • 300 g zmeura
  • 4 lg zahar
  • 100 g frisca lichida neindulcita (30% grasime, Pilos)
  • Glazura aerata:
  • 80 g g frisca lichida neindulcita (30% grasime, Pilos)
  • 70 gciocolata amaruie (55% cacao)

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzesti cuptorul la 170 grade Celsius.

2. Separi albusurile de galbenusuri de la 5 oua.

3. Mixezi separat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul in doua transe, si mixezi dupa fiecare transa pana cand cristalele de zahar se dizolva.

4. Toarna galbenusurile peste spuma de albusuri si mixeaza pana cand culoarea devine omogena.

5.Adauga uleiul si mixeaza pana la inglobarea lui, apoi adauga oul intreg si mixeaza pana cand obtii o compozitie omogena.

6. Cerni faina si o inglobezi in compozitie in doua transe, folosind miscari circulare, de sus in jos.

7. La final cerni cacaoa si o inglobezi procedand ca si la faina.

8. Pune compozitia intr-o tava subtire (a mea are dimensiunile 37x36cm) tapetata cu hartie de copt si introduci in cuptor pentru 15 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

9. Dupa ce s-a copt, scoti tava din cuptor si lasi rulada sa se racoreasca 3 minute, cerni zahar pudra deasupra si rulezi cu grija cu tot cu hartia de copt. O lasi asa pana cand se raceste complet.

Crema de zmeura:

1. Pune zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita neaderenta, pe foc mic, amestecand din cand in cand. Lasa cratita pe foc pana cand lichidul lasat de fructe scade (la mine a durat 6-7 minute, pe ochiul mare al plitei). Opresti focul si pui vasul intr-un alt vas cu apa rece ca gemul astfel obtinut sa se raceasca, eventual schimbi apa cand observi ca s-a incalzit.

2. Intr-un vas mixezi frisca lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata, apoi adaugi gemul de zmeura rece si amesteci usor cu o spatula.

Glazura aerata:

1. Mixezi frisca lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata. O torni apoi intr-un vas cu fund dublu, neaderent, pui in vas si ciocolata taiata marunt si pui vasul pe foc mic. Amesteci continuu pana cand se dizolva ciocolata.

2. Lasi glazura sa se raceasca complet, apoi o bagi in frigider pana in momentul finisarii ruladei.

Asamblare

1. Derulezi rulada usor, avand grija ca pe masura ce o desfaci sa desprinzi si hartia de copt de pe ea.

2. Apoi intinzi crema de zmeura pe toata suprafata ei si incepi sa o rulezi la loc (cat de strans vrei) cu grija. Inveleste-o in hartie de copt/folie alimentara si o introduci in frigider 1 ora cel putin... (daca rezistati atat fara sa va atingeti de ea).

3. Scoateti apoi rulada si o inveliti in glazura ajutandu-va de o spatula. Apoi mai bagati la frigider pentru inca 30 minute (cel putin)... cum spuneam daca rezistati.:)))

Nu uitati sa adaugati putin din ingredientul secret, dragoste. :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise