autor:

Alina

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada cu zmeura

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2018

Ingrediente
Blat:, 6 oua medii (de la gaini de curte), 6 lg cu varf zahar tos, 5 lg varf faina, 2 lg varf cacao, un praf de sare, Crema de zmeura:, 300 g zmeura, 4 lg zahar, 100 g frisca lichida neindulcita (30% grasime, Pilos), Glazura aerata:, 80 g g frisca lichida neindulcita (30% grasime, Pilos), 70 gciocolata amaruie (55% cacao)

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzesti cuptorul la 170 grade Celsius.

2. Separi albusurile de galbenusuri de la 5 oua.

3. Mixezi separat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul in doua transe, si mixezi dupa fiecare transa pana cand cristalele de zahar se dizolva.

4. Toarna galbenusurile peste spuma de albusuri si mixeaza pana cand culoarea devine omogena.

5.Adauga uleiul si mixeaza pana la inglobarea lui, apoi adauga oul intreg si mixeaza pana cand obtii o compozitie omogena.

6. Cerni faina si o inglobezi in compozitie in doua transe, folosind miscari circulare, de sus in jos.

7. La final cerni cacaoa si o inglobezi procedand ca si la faina.

8. Pune compozitia intr-o tava subtire (a mea are dimensiunile 37x36cm) tapetata cu hartie de copt si introduci in cuptor pentru 15 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

9. Dupa ce s-a copt, scoti tava din cuptor si lasi rulada sa se racoreasca 3 minute, cerni zahar pudra deasupra si rulezi cu grija cu tot cu hartia de copt. O lasi asa pana cand se raceste complet.





Crema de zmeura:

1. Pune zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita neaderenta, pe foc mic, amestecand din cand in cand. Lasa cratita pe foc pana cand lichidul lasat de fructe scade (la mine a durat 6-7 minute, pe ochiul mare al plitei). Opresti focul si pui vasul intr-un alt vas cu apa rece ca gemul astfel obtinut sa se raceasca, eventual schimbi apa cand observi ca s-a incalzit.

2. Intr-un vas mixezi frisca lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata, apoi adaugi gemul de zmeura rece si amesteci usor cu o spatula.





Glazura aerata:

1. Mixezi frisca lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata. O torni apoi intr-un vas cu fund dublu, neaderent, pui in vas si ciocolata taiata marunt si pui vasul pe foc mic. Amesteci continuu pana cand se dizolva ciocolata.

2. Lasi glazura sa se raceasca complet, apoi o bagi in frigider pana in momentul finisarii ruladei.



Asamblare

1. Derulezi rulada usor, avand grija ca pe masura ce o desfaci sa desprinzi si hartia de copt de pe ea.

2. Apoi intinzi crema de zmeura pe toata suprafata ei si incepi sa o rulezi la loc (cat de strans vrei) cu grija. Inveleste-o in hartie de copt/folie alimentara si o introduci in frigider 1 ora cel putin... (daca rezistati atat fara sa va atingeti de ea).

3. Scoateti apoi rulada si o inveliti in glazura ajutandu-va de o spatula. Apoi mai bagati la frigider pentru inca 30 minute (cel putin)... cum spuneam daca rezistati.:)))

Nu uitati sa adaugati putin din ingredientul secret, dragoste. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada fina cu cu branza si zmeura

Rulada fina cu cu branza si zmeura

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se incorporeaza si galbenusurile

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu mascarpone si zmeura

Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie

2 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua medii (de la gaini de curte)
  • 6 lg cu varf zahar tos
  • 5 lg varf faina
  • 2 lg varf cacao
  • un praf de sare
  • Crema de zmeura:
  • 300 g zmeura
  • 4 lg zahar
  • 100 g frisca lichida neindulcita (30% grasime
  • Pilos)
  • Glazura aerata:
  • 80 g g frisca lichida neindulcita (30% grasime
  • Pilos)
  • 70 gciocolata amaruie (55% cacao)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Negresa (1)
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide