Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg carne (pulpa), 100 ml ulei sau untura, 100 ml vin, 50 g usturoi, piper, foi de dafin, cimbru, dupa gust., , Pentru sos: 1 kg ceapa, 1 kg rosii, 400 g ardei gras, 150 ml ulei, 50 ml vin, sare, piper, dupa gust.
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h
Mod de preparare
Carnea (pulpa) se spala, se zvinta, se desface cu cutitul, se bate cu ciocanul de snitele, se intinde, se sareaza si se condimenteaza cu piper, cimbru si usturoi. Se preseaza cu palma, se ruleaza si se leaga in spirala (bucata mare), sau in citeva locuri, apoi se aseaza intr-o tava cu ulei si adaos de apa. Se introduce la cuptor, iar in timpul inabusirii se stropeste cu sosul format. Spre sfirsit se adauga foile de dafin si vinul (stropit pe toata suprafata). Cind este gata inabusita si bine patrunsa, se scoate din cuptor, se lasa la rece, acoperita, se indeparteazi sfoara, se portioneaza si se mentine in sosul format. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt; ardeiul se curata, se spala si se taie felii subtiri in lungime, se inabusa totul in ulei cu adaos de apa. Se adauga rosiile taiate sferturi, piperul si apa pentru a fierbe cca 15 - 20 minute. Cind este gata, sosul se pune peste rulada portionata si se fierbe impreuna cca 10 minute. La sfirsit se verifica gustul. La servire se asaza in farfurie portia de rulada cu sos si se serveste cu garnituri de legume, dupa preferinte.