autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Ruladă de curcan cu ciuperci

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 martie 2011

Ingrediente
pulpă de curcan sau piept, ciuperci, 1 ceapă, o bucata de salam picant, o bucata mică de caşcaval, ulei de măsline, usturoi, cidru(vin de mere), sare, piper, oregano, patrunjel verde, condiment cu ciuperci uscate

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Pulpa se curăţă de piele şi se dezosează.Carnea se bate cu ciocanul de carne, până la aproximativ 1 centimetru grosime, şi se condimenteaza cu sare, piper ş oregano, condiment cu ciuperci uscate.Nu trebuie să fie doar o singură bucată. Eu am făcut mai multe, de diferite mărimi.
Carnea ce a picat de la bucăţile mai mari, nişte piele, ciuperci de care ai, o bucată de salam picant şi uscat pe care nu-l mai mâncam, niste cascaval cam uscat, 1 ceapă,condimente, o feliuţă de dovleac copt...le-am tocat prin maşină. Ce inspiraţie mai ai! Eu am pus ciuperci din conserva pregătită de mine(vezi Aperitiv de ciuperci). Un deliciu.
Am repartizat umplutura pe bucăţile bătute şi am închis cu scobitori ascuţite.
Am prăjit fiecare rulou în ulei de măsline pâna s-a rumenit bine pe toate părţile, apoi le-am pus în tavă. Am pus uleiul de prăjit şi 500 ml de cidru(sidra spaniolă) .Merge si un vin sec românesc. Am curăţat o căpăţâna de usturoi şi am pus-o în tavă.
Am acoperit cu folie de aluminu şi am dat o oră jumătate la cuptor preîncălzit. Apoi am luat folia şi am lasat să se rumenească.
Scoate cu grijă scobitorile să nu se strice rulada şi serveşte cu ce garnitură vrei. E delicioasă. Merge şi rece ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de curcan cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

    Super, super!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    O bunatate ce iti incanta papilele gustative !

  • Crina

    Crina (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    trebuie sa fie bun!!!!!trebuie sa o fac. am salvat-o deja.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

      Delicioasa!*****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

      minunata *****

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 06 martie 2011

      T rebuie sa fie foarte delicioasa......

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

      Hmmm...ce deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • pulpă de curcan sau piept
  • ciuperci
  • 1 ceapă
  • o bucata de salam picant
  • o bucata mică de caşcaval
  • ulei de măsline
  • usturoi
  • cidru(vin de mere)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • patrunjel verde
  • condiment cu ciuperci uscate

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Maria Markov (Chef de cuisine)

Super, super!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Degetele de pui