autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Ruladă de curcan cu ciuperci

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 martie 2011

Ingrediente
pulpă de curcan sau piept, ciuperci, 1 ceapă, o bucata de salam picant, o bucata mică de caşcaval, ulei de măsline, usturoi, cidru(vin de mere), sare, piper, oregano, patrunjel verde, condiment cu ciuperci uscate

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Pulpa se curăţă de piele şi se dezosează.Carnea se bate cu ciocanul de carne, până la aproximativ 1 centimetru grosime, şi se condimenteaza cu sare, piper ş oregano, condiment cu ciuperci uscate.Nu trebuie să fie doar o singură bucată. Eu am făcut mai multe, de diferite mărimi.
Carnea ce a picat de la bucăţile mai mari, nişte piele, ciuperci de care ai, o bucată de salam picant şi uscat pe care nu-l mai mâncam, niste cascaval cam uscat, 1 ceapă,condimente, o feliuţă de dovleac copt...le-am tocat prin maşină. Ce inspiraţie mai ai! Eu am pus ciuperci din conserva pregătită de mine(vezi Aperitiv de ciuperci). Un deliciu.
Am repartizat umplutura pe bucăţile bătute şi am închis cu scobitori ascuţite.
Am prăjit fiecare rulou în ulei de măsline pâna s-a rumenit bine pe toate părţile, apoi le-am pus în tavă. Am pus uleiul de prăjit şi 500 ml de cidru(sidra spaniolă) .Merge si un vin sec românesc. Am curăţat o căpăţâna de usturoi şi am pus-o în tavă.
Am acoperit cu folie de aluminu şi am dat o oră jumătate la cuptor preîncălzit. Apoi am luat folia şi am lasat să se rumenească.
Scoate cu grijă scobitorile să nu se strice rulada şi serveşte cu ce garnitură vrei. E delicioasă. Merge şi rece ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de curcan cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel cu cartofi natur

Snitel cu cartofi natur

Feliile de cotlet se bat bine, puse intr-o punga de nylon, se potriveste gustul de sare, piper si

10 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Limba cu cartofi natur si sos de marar

Limba cu cartofi natur si sos de marar

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

7 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

    Super, super!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    O bunatate ce iti incanta papilele gustative !

  • Crina

    Crina (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    trebuie sa fie bun!!!!!trebuie sa o fac. am salvat-o deja.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

      Delicioasa!*****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

      minunata *****

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 06 martie 2011

      T rebuie sa fie foarte delicioasa......

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

      Hmmm...ce deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • pulpă de curcan sau piept
  • ciuperci
  • 1 ceapă
  • o bucata de salam picant
  • o bucata mică de caşcaval
  • ulei de măsline
  • usturoi
  • cidru(vin de mere)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • patrunjel verde
  • condiment cu ciuperci uscate

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Maria Markov (Chef de cuisine)

Super, super!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pulpa imbracata in verdeata la cuptor