Prunele se pun la muiat 4 ore intr-un vas cu apa calda, acoperit. Bucata de carne se spala, se sterge si se presara cu sare si piper. Se unge cu mustar. Prunele se toaca marunt si se amesteca cu ceapa si usturoiul maruntite, pesmetul si oul. Se pune umplutura peste carnea unsa cu mustar. Se ruleaza lasand o margine de 1 cm libera pentru a nu iesi umplutura afara. Se leaga rulada cu o ata. Se da la cuptor. Dupa 10 min de la introducerea in cuptor se toarna peste ea 250 ml apa. Dupa ce s-a prajit si s-a muiat se scoate si se scurge zeama din tava. Cuptorul se opreste. rulada se pune din nou in tava si se mai tine 10 min in cuptorul stins. Vinul rosu se amesteca cu smantana, sucul de la friptura pina ce amestecul devine omogen. Se condimenteaza cu sare, piper dupa gust. Se fierbe la foc amestecand continuu, pina cind capata o consistenta cremoasa.
Se serveste taiata felii cu garnitura de piure si cu sos.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii