autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rulada de dovleac cu crema de brinza (pentru Thanksgiving)

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
Blat:, , 3 oua, 1 cup (250ml) Zahar, 2/3 cup (170ml) dovleac piure (eu folosesc de la conserva, dar daca aveti dovleac copt sau fiert, dar fara zeama e OK), 1 lingurita praf de copt, 2 lingurite scortisoara, 1 lingurita ghimbir macinat (ginger), 1/2 lingurita nucsoara rasa (nutmeg), 1/2 lingurita sare (eu nu pun ), , Crema:, 1 pachet de brinza crema (cam 225 gr) (gen Philadelphia, brinza care se poate intinde ca untul pe piine), 8 linguri unt nesarat (cam 125 gr) la temperatura camerei, 1 lamiie, Coaja de la o lamiie, 1 cup (250ml) Zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie (eu nu pun ca nu sintem prea prieteni cu vanilia)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 375*F (190*C).
O tava de 10X17in (25X37.5 cm) se unge si se faineaza.

Blatul se prepara combinind ouale cu zaharul si dovleacul,
se amesteca cu mixerul) apoi se adauga faina amestecata cu mirodeniile, se amesteca totul cu mixerul (iese o compozitie mai moale) se goleste in tava pregatita si se coace cam 15 minute.
Se scoate blatul din tava, se lasa cam 15 minute sa se raceasca, apoi se ruleaza intr-un prosop si se mai lasa 10 minute sa se raceasca, in timp acesta pregatim crema.

Crema:
Se freaca untul cu brinza si zaharul (folosind mixerul- sau lingura si bratul) si apoi se adauga lamiia si coaja de lamiie.
Se deruleaza blatul racit, se intinde crema, se ruleaza , si se da la rece cel putin 2 ore. Se poate pudra cu zahar inainte de a se taia, si feliile se orneaza cu crengute de menta.

Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de dovleac cu crema de brinza (pentru Thanksgiving)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cirese

Chec cu cirese

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu lamaie si iaurt

Prajitura cu lamaie si iaurt

Mixam bine ouale cu zaharul si sarea pana se albesc.Adaugam apoi pe rand -untul moale,zaharul vanilat

18 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 cup (250ml) Zahar
  • 2/3 cup (170ml) dovleac piure (eu folosesc de la conserva
  • dar daca aveti dovleac copt sau fiert
  • dar fara zeama e OK)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita ghimbir macinat (ginger)
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa (nutmeg)
  • 1/2 lingurita sare (eu nu pun )
  • Crema:
  • 1 pachet de brinza crema (cam 225 gr) (gen Philadelphia
  • brinza care se poate intinde ca untul pe piine)
  • 8 linguri unt nesarat (cam 125 gr) la temperatura camerei
  • 1 lamiie
  • Coaja de la o lamiie
  • 1 cup (250ml) Zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie (eu nu pun ca nu sintem prea prieteni cu vanilia)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu miere si unt de arahide