autor:

elucubratii culinare

» » Mancaruri cu carne

Ruladă de porc

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2013

Ingrediente
1 kg pulpă de porc,, sare,, piper negru proaspăt măcinat,, 2 linguri pastă de roșii,, 3 căței de usturoi,, 1 legătură pătrunjel verde,, 1 linguriță boia dulce/iute,, 1 linguriță fulgi chilli,, 1 linguriță cimbru uscat,, 1 linguriță măghiran uscat,, 3 linguri vin roșu,, 2oo ml apă,, , 2 linguri miere,, 2 linguri sos soia,, 2 lingurițe pudră ghimbir,, 1 lingură oțet balsamic.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar să obținem o bucată mai lată și mai subțire.
Condimentăm pulpa cu sare și piper.
Într-un castron amestecăm pasta de roșii cu usturoiul pisat, pătrunjel verde tocat mărunt, boia, fulgii de chilli, vinul roșu, cimbru și măghiran uscat.
Cu jumătate din acest amestec ungem bine carnea pe una din părți, apoi rulăm.
Legăm bine rulada cu sfoară.
Ungem cu restul de amestec rulada pe dinafară.
O punem într-o tavă unsă cu puțin ulei (carnea mea a avut ceva grăsime, așa că am omis acest lucru).
Adăugăm în tavă puțină apă.

Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor pentru o oră la 180 grade C.
Între timp amestecăm într-un castronel 2 linguri de miere cu 2 linguri sos de soia, 1 lingură oțet balsamic și 2 lingurițe pudră de ghimbir.
După 1 oră scoate folia de aluminiu, scurgem tot lichidul din tavă (sau putem să mutăm rulada în altă tavă) și o ungem cu amestecul de miere.
Se mai dă la cuptor pentru încă 30-40 minute sau până se rumenește un pic deasupra.
Scoatem sfoara și se lasă un pic să-și tragă sufletul :)


Servim fierbinte cu garnitura preferată.
Eu am preferat un piure de cartofi și sfeclă roșie.


Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada din muschiulet de porc cu legume in foi de placinta

Rulada din muschiulet de porc cu legume in foi de placinta

Muschiuletul de porc se unge bine cu ulei de masline si se condimentreaza cu sare ,piper si cimbru.Se

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Fripturi
Rulada de porc cu mazare pe pat de legume, la slow cooker Crock Pot

Rulada de porc cu mazare pe pat de legume, la slow cooker Crock Pot

Incepem cu inceputul :). Punem mazarea la fiert in apa cu putina sare timp de aprox 10 minute. Strecuram

113 voturi    2 comentarii
6h
Slow Cooking

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2013

    La!!!!! FAVORITEEEEEEEEEEE CU EA!!

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 03 martie 2013

    Arata senzational!! Felicitari pentru prezentare. Sunt convinsa ca e si gustos!!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 01 martie 2013

    Arata minunat ! Sunt sigura ca gustul e pe masura... Bravo !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de porc,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • 2 linguri pastă de roșii,
  • 3 căței de usturoi,
  • 1 legătură pătrunjel verde,
  • 1 linguriță boia dulce/iute,
  • 1 linguriță fulgi chilli,
  • 1 linguriță cimbru uscat,
  • 1 linguriță măghiran uscat,
  • 3 linguri vin roșu,
  • 2oo ml apă,
  • 2 linguri miere,
  • 2 linguri sos soia,
  • 2 lingurițe pudră ghimbir,
  • 1 lingură oțet balsamic.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste

COSTEO (Chef de cuisine)

La!!!!! FAVORITEEEEEEEEEEE CU EA!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mamaliga la cuptor