autor:

elucubratii culinare

» » Mancaruri cu carne

Ruladă de porc

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2013

Ingrediente
1 kg pulpă de porc,, sare,, piper negru proaspăt măcinat,, 2 linguri pastă de roșii,, 3 căței de usturoi,, 1 legătură pătrunjel verde,, 1 linguriță boia dulce/iute,, 1 linguriță fulgi chilli,, 1 linguriță cimbru uscat,, 1 linguriță măghiran uscat,, 3 linguri vin roșu,, 2oo ml apă,, , 2 linguri miere,, 2 linguri sos soia,, 2 lingurițe pudră ghimbir,, 1 lingură oțet balsamic.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar să obținem o bucată mai lată și mai subțire.
Condimentăm pulpa cu sare și piper.
Într-un castron amestecăm pasta de roșii cu usturoiul pisat, pătrunjel verde tocat mărunt, boia, fulgii de chilli, vinul roșu, cimbru și măghiran uscat.
Cu jumătate din acest amestec ungem bine carnea pe una din părți, apoi rulăm.
Legăm bine rulada cu sfoară.
Ungem cu restul de amestec rulada pe dinafară.
O punem într-o tavă unsă cu puțin ulei (carnea mea a avut ceva grăsime, așa că am omis acest lucru).
Adăugăm în tavă puțină apă.

Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor pentru o oră la 180 grade C.
Între timp amestecăm într-un castronel 2 linguri de miere cu 2 linguri sos de soia, 1 lingură oțet balsamic și 2 lingurițe pudră de ghimbir.
După 1 oră scoate folia de aluminiu, scurgem tot lichidul din tavă (sau putem să mutăm rulada în altă tavă) și o ungem cu amestecul de miere.
Se mai dă la cuptor pentru încă 30-40 minute sau până se rumenește un pic deasupra.
Scoatem sfoara și se lasă un pic să-și tragă sufletul :)


Servim fierbinte cu garnitura preferată.
Eu am preferat un piure de cartofi și sfeclă roșie.


Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ruladă din carne de porc cu omletă şi ciuperci

Ruladă din carne de porc cu omletă şi ciuperci

Facem omletă din 3 ouă şi când e gata o lăsăm să se răcească. Călim ceapa în ulei, punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Rulada din carne de porc

Rulada din carne de porc

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Muschiul de porc se taie astfel incat sa devina cat

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2013

    La!!!!! FAVORITEEEEEEEEEEE CU EA!!

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 03 martie 2013

    Arata senzational!! Felicitari pentru prezentare. Sunt convinsa ca e si gustos!!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 01 martie 2013

    Arata minunat ! Sunt sigura ca gustul e pe masura... Bravo !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de porc,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • 2 linguri pastă de roșii,
  • 3 căței de usturoi,
  • 1 legătură pătrunjel verde,
  • 1 linguriță boia dulce/iute,
  • 1 linguriță fulgi chilli,
  • 1 linguriță cimbru uscat,
  • 1 linguriță măghiran uscat,
  • 3 linguri vin roșu,
  • 2oo ml apă,
  • 2 linguri miere,
  • 2 linguri sos soia,
  • 2 lingurițe pudră ghimbir,
  • 1 lingură oțet balsamic.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

11 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste

COSTEO (Chef de cuisine)

La!!!!! FAVORITEEEEEEEEEEE CU EA!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpa imbracata in verdeata la cuptor