autor:

vandas3

» » , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Rulada de porc cu ciuperci

Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
1 kg pulpa de porc (sau cotlet),  200 g sunculita taraneasca,  3 oua,  200 g ciuperci din conserva,  2 linguri de cascaval ras,  2 catei mari de usturoi,  1 ceapa mica,  100 ml ulei,  sare,piper (dupa gust),  1 lingurita rozmarin uscat,  200 ml vin alb sec

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se undeste pentru un minut in 50 ml ulei.Se adauga apoi ciupercile taiate (din conserva), usturoiul taiat in felii si un praf de sare. Se tine pe foc 10-15 minute. Intre timp ouale se bat cu furculita impreuna cu sare si piper.Se adauga peste ele cascavalul ras si coditele de ceapa verde taiate marunt.Se face o omleta intr-o tigaie stropita cu putin ulei. Sunculita taraneasca se taie in felii subtiri.

Carnea se spală, se lasă la scurs, apoi se taie pe lungime, astfel încât să se obţină o felie care sa poata fi rulata. Se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Peste carnea batuta se pune un rand de sunculita taraneasca. Apoi se adauga omleta si peste ea,ciupercile undite. Se ruleaza strans si se leaga cu o sfoara in spirala. Se aseaza intr-o tava cu putin ulei,se presara sare piper,rozmarin. Se unge cu ulei si se stropeste cu vin. Se acopera cu o folie de aluminiu.

Se baga la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade timp de 30 de minute. Se scoate apoi folia de aluminiu si se mai lasa in cuptor 40 de minute.Cand este gata se taie si se scoate sfoara. Se taie rulada in felii si se serveste ca antreu sau alaturi de un piure de cartofi,ciuperci sau cu orice preferati. Acest preparat poate fi gatit de orice gospodina "incepatoare". Nu da multe batai de cap. Este un preparat foarte gustos si merge la orice eveniment.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Rulada de porc cu ciuperci

Rulada de porc cu ciuperci

Curatam ceapa mai mare, o tocam, iar ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Incingem uleiul

4 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din muschi de porc umpluta cu ciuperci, morcovi si ceapa

Rulada din muschi de porc umpluta cu ciuperci, morcovi si ceapa

Se intinde muschiul cu cutitul, se bate cu ciocanelul de snitele, il saram, il piperam si il dam

13 voturi    2 comentarii
2h 45 min
Fripturi

  • 3 comentarii

  • Marcela Hosu , 15 martie 2015

    am facut incercati e ok

  • Ileana Rus , 15 martie 2015

    Aratä foarte bine o so âncerc si eu

  • Endre Miklos , 20 decembrie 2014

    bun

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc (sau cotlet)
  •  200 g sunculita taraneasca
  •  3 oua
  •  200 g ciuperci din conserva
  •  2 linguri de cascaval ras
  •  2 catei mari de usturoi
  •  1 ceapa mica
  •  100 ml ulei
  •  sare,piper (dupa gust)
  •  1 lingurita rozmarin uscat
  •  200 ml vin alb sec

Raporteaza reteta

Retete
de vandas3
Pulpe umplute

Pulpe umplute

Se trage pielea de pe pulpe,taindu-se osul dar lasand o bucata mica de os(pentru a se putea apuca,se

13 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

5 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Traistute cu ciuperci

Traistute cu ciuperci

Galbenusurile,romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala,apoi se adauga faina si se

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Margarete (macarons fals)