autor:

Fara foto

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Sosuri

Rulada de vita cu ciuperci

Autor: mona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
Un muschi vita, 2 kg ciuperci, 4 linguri unt, 1 borcan smantana grasa, sare, piper alb, praf de usturoi, cimbru, patrunjel tocat, putin vin alb.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se taie muschiul de vita pe lungime, dar nu pana la capat, ci destul cat sa se poate intinde si bate pana se obtine ca o foaie subtire. Se topesc 2 linguri unt, incare se pun sare, piper alb, praf de usturoi, putin cimbru. Se freaca bine carnea cu untul condimentat, se acopera si se lasa deoparte 30 min. Intre timp se curata 3/4 din ciuperci si se taie bucati mici. Se pun 2 linguri de unt la incins si se pun ciupercile la parjit, se condimenteaza cu sare si piper sise prajesc pana scade apa lasata de ele si se prajesc bine, dupa care se pune patrunjeleul tocat si se amesteca bine. Se preincalzeste cuptorul, se intinde foaia de carne, se intind ciupercile in mod egal pe carne si se ruleaza. Prindeti carnea cu scobitori pentru a nu se desface. In tava cuptorului puneti cantitati egale de apa si vin iar rulada o puneti pe gratarul cuptorului. Cand incepe sa prinda culoare, o intoarceti pentru a se rumeni uniform. Nu trebuie lasata prea mlt in cuptor, fiind subtire. Cat sta rulada in cuptor pregati sosul astfel: ciupercile curatate si taiate in bucati mai mari, le prajiti ca si pe celelalte, iar cand sunt gata adaugati smantana si lasati sa dea in clocot de cateva ori, dpa care gustati din sos si mai condimentati daca mai este nevoie. Daca doriti sosul ceva mai gros, adaugati un praf de faina. Scoateti rulada din cuptor, taiati fleii, turnati sos peste feliile de carne si serviti cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de vita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de visine

Sos de visine

Se pun visinele intr-o cratita si se acopera cu apa. Se lasa sa fiarba. Intre timp amestecam praful

3 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri
SOS DE HREAN

SOS DE HREAN

Se prepara un sos alb din faina,ulei si lapte;cind e gata,se ia de pe foc si se pune imediat smintina,

2 voturi    1 comentariu
2h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de mona
Negresa

Negresa

Se pune la incalzit 2 cani zahar cu cea de lapte si se lasa pe foc pana se topeste zaharul, amestecad

28 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Camembert aromat la cuptor