autor:

Fara foto

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Sosuri

Rulada de vita cu ciuperci

Autor: mona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
Un muschi vita, 2 kg ciuperci, 4 linguri unt, 1 borcan smantana grasa, sare, piper alb, praf de usturoi, cimbru, patrunjel tocat, putin vin alb.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se taie muschiul de vita pe lungime, dar nu pana la capat, ci destul cat sa se poate intinde si bate pana se obtine ca o foaie subtire. Se topesc 2 linguri unt, incare se pun sare, piper alb, praf de usturoi, putin cimbru. Se freaca bine carnea cu untul condimentat, se acopera si se lasa deoparte 30 min. Intre timp se curata 3/4 din ciuperci si se taie bucati mici. Se pun 2 linguri de unt la incins si se pun ciupercile la parjit, se condimenteaza cu sare si piper sise prajesc pana scade apa lasata de ele si se prajesc bine, dupa care se pune patrunjeleul tocat si se amesteca bine. Se preincalzeste cuptorul, se intinde foaia de carne, se intind ciupercile in mod egal pe carne si se ruleaza. Prindeti carnea cu scobitori pentru a nu se desface. In tava cuptorului puneti cantitati egale de apa si vin iar rulada o puneti pe gratarul cuptorului. Cand incepe sa prinda culoare, o intoarceti pentru a se rumeni uniform. Nu trebuie lasata prea mlt in cuptor, fiind subtire. Cat sta rulada in cuptor pregati sosul astfel: ciupercile curatate si taiate in bucati mai mari, le prajiti ca si pe celelalte, iar cand sunt gata adaugati smantana si lasati sa dea in clocot de cateva ori, dpa care gustati din sos si mai condimentati daca mai este nevoie. Daca doriti sosul ceva mai gros, adaugati un praf de faina. Scoateti rulada din cuptor, taiati fleii, turnati sos peste feliile de carne si serviti cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de vita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de spanac cu snitele din piept de pui

Sos de spanac cu snitele din piept de pui

Preparea sosului de spanac: Punem untul la topit apoi punem spanacul ( eu am folosit spanac gata

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Sosuri
Spaghete bolognese

Spaghete bolognese

Ceapa si usturoiul se calesc in uleiul incins in prealabil. Se adauga carnea. Dupa ce carnea s-a

3 voturi    4 comentarii
50 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de mona
Negresa

Negresa

Se pune la incalzit 2 cani zahar cu cea de lapte si se lasa pe foc pana se topeste zaharul, amestecad

28 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ghiveci sau ketchup-la alegere