autor:

merisor

» » Dulciuri diverse

Rulada din albusuri si crema de ciocolata cu visine

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, &bull10 albusuri, &bull12 linguri zahar, &bull4 linguri faina, &bull100 gr nuca de cocos, &bull1/2 lingurita sare, &bull1 lingura zeama de lamaie, &bull2 lingurite esenta de lamaie, &bull1 lingurita coaja rasa de lamaie, &bullmana de visine, Pentru crema:, &bull250 ml frisca lichida Hulala, &bull200 gr ciocolata(Milka cu lapte), &bull50 gr visine( din dulceata am pus eu), &bull1 varf lingurita sare, &bull5 gr gelatina, &bull2 linguri apa pentru hidratarea gelatinei

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru blat, mixam albusurile spuma cu sare, apoi adaugam treptat zaharul. Pe la jumatatea cantitatii de zahar, adaugam si zeama de lamaie. Trebuie sa rezulte o bezea tare. Adaugam treptat faina, mixand usor pentru a nu se lasa bezeaua, apoi treptat nuca de cocos, coaja si esenta de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt(30/40 cm a avut dimensiunile tava mea), rasturnam compozitia de blat in ea si presaram visine pe deasupra. Nivelam compozitia din tava cu o spatula si dam tava la cuptor pentu 35-40 de minute, pana cand blatul se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea(verificam cu 5 minute inainte de expirarea timpului).



Umezim un stergar de bucatarie si rasturnam blatul cald peste el. Rulam imediat cu stergar cu tot si lasam blatul sa se raceasca asa rulat. Pentru crema, punem frisca intr-un vas la foc mediu si adaugam in ea ciocolata rupta bucatele si putina sare.



Lasam vasul pe foc pana cand se topeste ciocolata, mestecand continuu in el, apoi dam vasul la rece. La rece inseamna sa lasam crema la loc racoros pana se raceste apoi o vom trece in frigider pentru aproximativ o ora. Mixam crema racita pana devine spumoasa.



Hidratam gelatina in apa si o topim la foc incet mestecand continuu sa nu se lipeasca de peretii vasului, pana se dilueaza bine, apoi o vom adauga treptat in crema de ciocolata, mixand energic pentru a se omogeniza uniform. Eu obisnuiesc sa pun gelatina fierbinte in crema rece si este ok. Adaugam in crema si visinile scurse bine, apoi lasam crema sa se odihneasca 5 minute timp in care ea deja incepe sa se inchege.



Desfacem blatul din prosop si intindem crema peste el. Rulam usor, fara sa presam prea mult si dam rulada la rece, minim o ora, dupa care o putem portiona.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri si crema de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Floricele cu Nutella

Floricele cu Nutella

In robotul de bucatarie punem toate ingredientele in afara de ou si amestecam cu pulsuri pana devine

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajiturele cu umplutura de nuca

Prajiturele cu umplutura de nuca

Aluatul - punem smantana, untul, zaharul si ouale in oala mixerului si le amestecam bine, adaugam

6 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • &bull10 albusuri
  • &bull12 linguri zahar
  • &bull4 linguri faina
  • &bull100 gr nuca de cocos
  • &bull1/2 lingurita sare
  • &bull1 lingura zeama de lamaie
  • &bull2 lingurite esenta de lamaie
  • &bull1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • &bullmana de visine
  • Pentru crema:
  • &bull250 ml frisca lichida Hulala
  • &bull200 gr ciocolata(Milka cu lapte)
  • &bull50 gr visine( din dulceata am pus eu)
  • &bull1 varf lingurita sare
  • &bull5 gr gelatina
  • &bull2 linguri apa pentru hidratarea gelatinei

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    17 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri de sarbatoare