autor:

Lia Maria

» » Fripturi

Rulada din piept de curcan

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Ingrediente
1,5 kg piept de curcan, 1 ardei gras, 1 ou, 200g ciuperci, 100g sunca presata feliata, 100g bacon feliat, 100g cascaval ras, 1 legatura frunze patrunjel, Rozmarin uscat, Cimbru uscat, Sare, Piper, 50g unt, 50g ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem uleiul si calim cam 10’ ardeiul taiat fideluta, apoi il scoatem intr-un bol si calim ciupercile in acelas ulei, tot 10’, spargem oul peste ele, amestecam de cateva ori,saram/piperam si luam tigaia de pe foc. Frunzele de patrunjel le tocam. Luam o tava de chec, o ungem bine cu unt si asezam 3 bucati de bacon in latime, astfel incat capetii sa urce pe lateralele tavii.
Carnea se bate pe o folie sau hartie pergament, se sareaza/pipareaza si se asaza legumele astfel: primul strat se pune cascavalul ras, pe toata suprafata, apoi ardeiul,feliile de sunca presata, ciupercile si frunzele de patrunjel. Rulam si asezam carnea in tava peste feliile de bacon. Deasupra asezam celelalte felii de bacon, presaram rozmarin si cimbru uscat si dam totul la cuptor pentru 60’.
Taiata felii,se serveste cu cartofi copti sau piure, dar si ca atare pe platou rece. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rulada din piept de curcan

Rulada din piept de curcan

Carnea se taie cu cutitul din centrul pieptului spre exterior ,deschizand-o ca pe o carte,se bate

22 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Rulada din piept de curcan in crusta de mustar

Rulada din piept de curcan in crusta de mustar

Se separa carnea de os si se fac doua foi din piept, cu tot cu piele. Se bat putin cu ciocanul de

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Delicioasa si frumos colorata!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Delicios. Felicitari pentru prezentare!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Foarte buna reteta de preparat in wekend.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      arata f bine,delicios!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Minunata aceasta reteta! Mie imi place pieptul de curcan foarte mult si de cate ori am ocazia prepar acesta rulada care este delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg piept de curcan
  • 1 ardei gras
  • 1 ou
  • 200g ciuperci
  • 100g sunca presata feliata
  • 100g bacon feliat
  • 100g cascaval ras
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • Rozmarin uscat
  • Cimbru uscat
  • Sare
  • Piper
  • 50g unt
  • 50g ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

mirey (Chef de cuisine)

Delicioasa si frumos colorata!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui cu vin si mujdei de usturoi la cuptor