autor:

valentina

» » Dulciuri diverse

Rulada fluturas pentru un fluturas

Autor: valentina (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Ingrediente
biscuiti populari 250 gr., 1 l lapte, 1 pachet unt, zahar dupa gust, esenta rom, cacao, cocos 250 gr., alune, stafide, rahat 100 gr. din fiecare, 2/3 banane, 1 pachet praf budinca vanilie sau capsuni, foi hartie colorate pentru aripioare, 200 gr.smantana, 1 praf intaritor frisca

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de lapte se pune pe foc pentru a topi untul, zaharul(in functie de cat de dulce vreti sa fie) si cacaoa.

Biscuitii se dau prin robot si se fac praf de biscuiti, la fel si alunele; care se adauga in praful de biscuiti(pastrati doar f putine pentru decor);se pun si stafidele si rahatul cubulete mici.Peste acestea si pune laptele amestecat cu ingredientele de mai sus.Se mai adauga romul si se face un aluat de biscuiti care se intinde pe o foaie de copt grosime de 1 cm. si se da la rece pentru al putea rula mai bine.

Se face budinca din jumatatea cealalta de lapte.Cocosul se adauga cu budinca si se intinde pe blatul de biscuiti.Se pune banana si se ruleaza.

Se face frisca, se orneaza rulada cu ea presarand alunele pisate pastrate sau orice alt ornament peste frisca.Se pun lateral aripile confectionate din hartia colorata(puteti pe ele sa scieti un mesaj celui sarbatorit) Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada fluturas pentru un fluturas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă cu rahat si stafide

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat si stafide

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat si stafide Incalzim putin laptele punem cacaua ,untul,rahatul,stafidele,zaharul,esentele

7 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mini croissante cu ciocolata

Mini croissante cu ciocolata

Mai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata

2 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • biscuiti populari 250 gr.
  • 1 l lapte
  • 1 pachet unt
  • zahar dupa gust
  • esenta rom
  • cacao
  • cocos 250 gr.
  • alune
  • stafide
  • rahat 100 gr. din fiecare
  • 2/3 banane
  • 1 pachet praf budinca vanilie sau capsuni
  • foi hartie colorate pentru aripioare
  • 200 gr.smantana
  • 1 praf intaritor frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi