autor:

Stan Elena

» » Torturi

Rulada Lyly

Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 2 linguri cacao, 2 linguri faina, 6 linguri de zahar, , Crema :, 150g zahar, cacao, 300 g unt, 3-4 galbenusuri, , Sirop :, 5 linguri apa, 5 linguri zahar, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 30h

2 voturi

Mod de preparare

Blatul: se freaca cele 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar.Se dauga faina si cacao.
Se pun albusurile batute spuma si se amesteca usor.
Se unge o tava cu ulei,se presara cu faina,se punecompozitia si se coace la cuptor.
se scoate pe un prosop umed si se ruleaza.
Se umple cu crema.
Crema:
150 g zahar,cu jumatate de pahar cu apa si 8 lingurite de cacao,se pun la fiert.Se da de cateva ori in fiert si se pune la racit.Se amesteca cu 300 g unt frecat spuma cu 3-4 galbenusuri.Inainte de a fi frecat untul se stoarce bine de apa,ca sa nu se taie crema.
Sirop ptr.blat:
Se face un sirop din 5 linguri de apa si 5 linguri de zahar.Se pune esenta de rom.

Blatul se insiropeaza apoi se pune crema si se ruleaza. Se pune crema si pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Lyly" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Aceasta reteta am facut-o si eu si poti sa pui orice crema doresti si chiar si fructe, este super reteta,felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

30h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri de zahar
  • Crema :
  • 150g zahar
  • cacao
  • 300 g unt
  • 3-4 galbenusuri
  • Sirop :
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de Stan Elena
CORNURI IN DOUA CULORI

CORNURI IN DOUA CULORI

Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale. O parte ramane alba si una se pune cacao. Fiecare

51 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tort la metru

Tort la metru

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de

18 voturi    11 comentarii
30h
Torturi
Tort fulger

Tort fulger

Pe un platou aranjeaza un rand de piscoturi, pune bucatele de ananas taiate fin, apoi frisca si tot

0 voturi    1 comentariu
15 min
Torturi
dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Aceasta reteta am facut-o si eu si poti sa pui orice crema doresti si chiar si fructe, este super reteta,felicitari.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort spirala