Blatul: se freaca cele 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar.Se dauga faina si cacao.
Se pun albusurile batute spuma si se amesteca usor.
Se unge o tava cu ulei,se presara cu faina,se punecompozitia si se coace la cuptor.
se scoate pe un prosop umed si se ruleaza.
Se umple cu crema.
Crema:
150 g zahar,cu jumatate de pahar cu apa si 8 lingurite de cacao,se pun la fiert.Se da de cateva ori in fiert si se pune la racit.Se amesteca cu 300 g unt frecat spuma cu 3-4 galbenusuri.Inainte de a fi frecat untul se stoarce bine de apa,ca sa nu se taie crema.
Sirop ptr.blat:
Se face un sirop din 5 linguri de apa si 5 linguri de zahar.Se pune esenta de rom.
Blatul se insiropeaza apoi se pune crema si se ruleaza. Se pune crema si pe deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii