autor:

Stan Elena

» » Torturi

Rulada Lyly

Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 2 linguri cacao, 2 linguri faina, 6 linguri de zahar, , Crema :, 150g zahar, cacao, 300 g unt, 3-4 galbenusuri, , Sirop :, 5 linguri apa, 5 linguri zahar, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 30h

2 voturi

Mod de preparare

Blatul: se freaca cele 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar.Se dauga faina si cacao.
Se pun albusurile batute spuma si se amesteca usor.
Se unge o tava cu ulei,se presara cu faina,se punecompozitia si se coace la cuptor.
se scoate pe un prosop umed si se ruleaza.
Se umple cu crema.
Crema:
150 g zahar,cu jumatate de pahar cu apa si 8 lingurite de cacao,se pun la fiert.Se da de cateva ori in fiert si se pune la racit.Se amesteca cu 300 g unt frecat spuma cu 3-4 galbenusuri.Inainte de a fi frecat untul se stoarce bine de apa,ca sa nu se taie crema.
Sirop ptr.blat:
Se face un sirop din 5 linguri de apa si 5 linguri de zahar.Se pune esenta de rom.

Blatul se insiropeaza apoi se pune crema si se ruleaza. Se pune crema si pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Lyly" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort "Lamaita"

Blatul de chec: Radem coaja de la cele 2 lamai pe razatoarea mica. Separam albusurile de

14 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Tartã de cãpsuni

Tartã de cãpsuni

Acest desert se poate pune în cupe sau formã cu pereti detasabili, silicon sau formã pt. cuptor. Ia

8 voturi    7 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Aceasta reteta am facut-o si eu si poti sa pui orice crema doresti si chiar si fructe, este super reteta,felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

30h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri de zahar
  • Crema :
  • 150g zahar
  • cacao
  • 300 g unt
  • 3-4 galbenusuri
  • Sirop :
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de Stan Elena
CORNURI IN DOUA CULORI

CORNURI IN DOUA CULORI

Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale. O parte ramane alba si una se pune cacao. Fiecare

50 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tort la metru

Tort la metru

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de

18 voturi    11 comentarii
30h
Torturi
Tort fulger

Tort fulger

Pe un platou aranjeaza un rand de piscoturi, pune bucatele de ananas taiate fin, apoi frisca si tot

0 voturi    1 comentariu
15 min
Torturi
dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Aceasta reteta am facut-o si eu si poti sa pui orice crema doresti si chiar si fructe, este super reteta,felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu spuma si dulceata de trandafiri