Rulada Lyly

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri de zahar
  • Crema :
  • 150g zahar
  • cacao
  • 300 g unt
  • 3-4 galbenusuri
  • Sirop :
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta rom

Mod de preparare

Blatul: se freaca cele 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar.Se dauga faina si cacao.

Se pun albusurile batute spuma si se amesteca usor.

Se unge o tava cu ulei,se presara cu faina,se punecompozitia si se coace la cuptor.

se scoate pe un prosop umed si se ruleaza.

Se umple cu crema.

Crema:

150 g zahar,cu jumatate de pahar cu apa si 8 lingurite de cacao,se pun la fiert.Se da de cateva ori in fiert si se pune la racit.Se amesteca cu 300 g unt frecat spuma cu 3-4 galbenusuri.Inainte de a fi frecat untul se stoarce bine de apa,ca sa nu se taie crema.

Sirop ptr.blat:

Se face un sirop din 5 linguri de apa si 5 linguri de zahar.Se pune esenta de rom.

Blatul se insiropeaza apoi se pune crema si se ruleaza. Se pune crema si pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor