Blatul: se freaca cele 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar.Se dauga faina si cacao.
Se pun albusurile batute spuma si se amesteca usor.
Se unge o tava cu ulei,se presara cu faina,se punecompozitia si se coace la cuptor.
se scoate pe un prosop umed si se ruleaza.
Se umple cu crema.
Crema:
150 g zahar,cu jumatate de pahar cu apa si 8 lingurite de cacao,se pun la fiert.Se da de cateva ori in fiert si se pune la racit.Se amesteca cu 300 g unt frecat spuma cu 3-4 galbenusuri.Inainte de a fi frecat untul se stoarce bine de apa,ca sa nu se taie crema.
Sirop ptr.blat:
Se face un sirop din 5 linguri de apa si 5 linguri de zahar.Se pune esenta de rom.
Blatul se insiropeaza apoi se pune crema si se ruleaza. Se pune crema si pe deasupra.
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii