Oul il mixam cu un praf de sare,cu zaharul si cu zaharul vanilat.Adaugam laptele caldut,apoi jumatate din cantitatea de faina si drojdia. Amestecam bine si dupa ce s-a omogenizat adaugam si untul moale.
Toata aceasta compozitie am pus-o in cuva masinii de paine,am adaugat si restul de faina si ne-am vazut fiecare de treaba. :)) Am setat programul de framantare+dospire.
Aluatul il intindem intr-o foaie (sau 2-3,depinde de suprafata de lucru) groasa de 1-1,5 cm.
Si ungem cu umplutura de branza.
Rulam foaia pe lungime,apoi cu un cutit bine ascutit,taiem oblic bucati de 3-4 cm,pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le mai lasam un pic la crescut,le ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor,la 180 de grade,pana se rumenesc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii