Reteta postata pe: 14 octombrie 2009
Ingrediente
800 g carne de vita sau manzat, 160 g unt, 1 ceapa mai mica, 150 g masline fara samburi, 1 lingura morcov ras pe razatoarea mica, 1 lingura telina rasa pe razatoarea mica, 1 lingura ciuperci tocare marunt, 2 lingura vin, sare si piper dupa gust, 150 ml sos spaniol
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
Mod de preparare
Se curata bine carnea de pieliti si se portioneaza in 6 felii egale, care se bat bine cu ciocanul de snitele. Separat, intr-o tigaie se topeste untul, in care se calesc ceapa tocata marunt, maslinele si legumele. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se adauga vinul. Se lasa pe foc pana scade zeama. Apoi se umple fiecare felie de carne cu compozitia pregatita, se ruleaza carnea si se prinde cu ajutorul unei scobitori. Apoi se prajesc un ulei pe ambele parti, sau daca preferati se pot baga si la cuptor.
Se servesc cu sos spaniol si garnitura de cartofi natur.
Pentru cine nu stie, am sa spun si cum se face sosul spaniol:
100 ml ulei, 50 g otet, 50 g usturoi pisat, putina sare si piper dupa gust. Toate se amesteca la un loc si se serveste ca atare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de carne umplute cu masline" nu uita sa-i faci un
review
Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat
Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider
9 voturi
6 comentarii
35 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
Mmmmmmm ce bunatate,sunt sigura ca sunt delicioase,felicitari.