Se curata bine carnea de pieliti si se portioneaza in 6 felii egale, care se bat bine cu ciocanul de snitele. Separat, intr-o tigaie se topeste untul, in care se calesc ceapa tocata marunt, maslinele si legumele. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se adauga vinul. Se lasa pe foc pana scade zeama. Apoi se umple fiecare felie de carne cu compozitia pregatita, se ruleaza carnea si se prinde cu ajutorul unei scobitori. Apoi se prajesc un ulei pe ambele parti, sau daca preferati se pot baga si la cuptor.
Se servesc cu sos spaniol si garnitura de cartofi natur.
Pentru cine nu stie, am sa spun si cum se face sosul spaniol:
100 ml ulei, 50 g otet, 50 g usturoi pisat, putina sare si piper dupa gust. Toate se amesteca la un loc si se serveste ca atare.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii