autor:

dana ioana iacob

» » Aperitive

Rulouri de dovlecei

Autor: dana ioana iacob (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana ioana iacob (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2010

Ingrediente
4 dovlecei mici, 3-4 linguri ulei masline, 3 linguri otet balsamic, 250g urda, zeama de la o lamaie, busuioc proaspat maruntit, 50g seminte pin prajite

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Dovleceii se taie longitudinal in felii subtiri ( se poate folosi pt taiat ustensila de curatat legume). Pe un platou mare se pune o parte din ulei si otet si se aseaza feliile de dovlecei fara a le suprapune.Se presara peste restul de ulei si otet si se dau la frigider 20 min.
Urda se amesteca cu sucul de lamaie, sare si piper dupa gust, apoi se amesteca busuiocul si semintele de pin.Se ia o lingurita din amestec si se pune pe felia de dovlecel, apoi se ruleaza.
Rulourile se aseaza \"in picioare\" pe un platou si se mai stropesc cu putin ulei de masline, otet balsamic si piper proaspat macinat.

*ies cam 24 rulouri*
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
RULOURI DE DOVLECEI CU BACON

RULOURI DE DOVLECEI CU BACON

Se aleg dovlecei tineri sau trufanda cum se spune in popor.Se spala,se taie la capete,apoi pe jumatate. Se

24 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dana ioana iacob

    dana ioana iacob (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    sunt foarte buni. dar asta e doar punctul meu de vedere deoarece mananc doar legume crude.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Nu am mancat niciodata dovlecei cruzi.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 dovlecei mici
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 3 linguri otet balsamic
  • 250g urda
  • zeama de la o lamaie
  • busuioc proaspat maruntit
  • 50g seminte pin prajite

Raporteaza reteta

Retete
de dana ioana iacob
Salata mea crocanta

Salata mea crocanta

Se taie morcovii,ridichile, ardeiul si castravetele cubulete mici. Se toaca ierburile si se amesteca

4 voturi    8 comentarii
10 min
Salate de legume
Fursecuri cu unt de arahide si ciocolata

Fursecuri cu unt de arahide si ciocolata

Intr-un castron se mixeaza untul de arahide, cele 2 tipuri de zahar, untul, mierea, oul si vanilia.

6 voturi    8 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pasca-prajitura

Pasca-prajitura

Amestecati ingredientele pt. umplututura. Amestecati ingredientele pt aluat si faceti o compozitite

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

dana ioana iacob (Chef de cuisine)

sunt foarte buni. dar asta e doar punctul meu de vedere deoarece mananc doar legume crude.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Crochete cu cas si sunca