Ingrediente
o ceapa mica, un morcov potrivit, 2 buc.mici de praz, jum. de telina mica, o legatura marar, o legatura patrunjel, sare, ,cimbru ,nucsoara dupa gust, ulei de masline dupa gust (in functie de cat de gras mancati)- eu am folosit 5 linguri, 150 ml supa de legume sau apa calda, un dovlecel potrivit din care au iesit 8 rulouri, Pentru 8 rulouri din dovleac am folosit 30 felii de dovleac unite intre ele deoarece dovleacul a fost feliat dinainte ( vroiam sa-l coc). Voi puteti taia felii mai mari pentru a intra o bucata la fiecare rulou...
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
31 voturi
Mod de preparare
Feliile de dovlecel si cele de dovleac se rumenesc un pic la gratar... cat sa se inmoaie pentru a se putea rula.
Pe fiecare felie sau mai multe felii care se unesc pentru a forma un rulou se va pune putina compozitie,se ruleaza si se aseaza in tava unsa bine cu ulei. Se coc la foc potrivit si se pot servi atat calde cat si reci.Le-am servit cu hrean preparat cu sfecla rosie (este reteta postata atat pe gustos.ro cat si pe blogul meu valentinaculinar.blogspot.com)
Este un aperitiv deosebit de gustos, o garnitura speciala pentru preparate din carne si peste, iar pentru zilele de post este un preparat gustos si hranitor...
tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011
Postesc si eu cu rulourile tale.
Carmyna (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2010
Astea merg sigur umplute si cu carne pt. noi astia care nu le avem cu postul ;). Super
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010
Multumesc mult...
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010
Trebuie sa fie o minune; foarte aromate rulourile tale!O idee foarte buna pentru post.