autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Retete de post

Rulouri de dovlecel si de dovleac umplute cu legume - de post - Reteta casei

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 octombrie 2010

Ingrediente
o ceapa mica, un morcov potrivit, 2 buc.mici de praz, jum. de telina mica, o legatura marar, o legatura patrunjel, sare, ,cimbru ,nucsoara dupa gust, ulei de masline dupa gust (in functie de cat de gras mancati)- eu am folosit 5 linguri, 150 ml supa de legume sau apa calda, un dovlecel potrivit din care au iesit 8 rulouri, Pentru 8 rulouri din dovleac am folosit 30 felii de dovleac unite intre ele deoarece dovleacul a fost feliat dinainte ( vroiam sa-l coc). Voi puteti taia felii mai mari pentru a intra o bucata la fiecare rulou...

Dificultate: Redusa Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Morcovul,telina ,ceapa,prazul se curata,se spala si impreuna cu mararul si patrunjelul se toaca la blender , apoi se pun intr-o tigaie la calit impreuna cu uleiul si supa de legume sau apa calda. Se condimenteaza dupa gust si se lasa sa se caleasca ,sa fiarba bine pana scade supa. Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se vor umple feliile de dovlecel si feliile de dovleac preparate dinainte la gratar.
Feliile de dovlecel si cele de dovleac se rumenesc un pic la gratar... cat sa se inmoaie pentru a se putea rula.
Pe fiecare felie sau mai multe felii care se unesc pentru a forma un rulou se va pune putina compozitie,se ruleaza si se aseaza in tava unsa bine cu ulei. Se coc la foc potrivit si se pot servi atat calde cat si reci.Le-am servit cu hrean preparat cu sfecla rosie (este reteta postata atat pe gustos.ro cat si pe blogul meu valentinaculinar.blogspot.com)
Este un aperitiv deosebit de gustos, o garnitura speciala pentru preparate din carne si peste, iar pentru zilele de post este un preparat gustos si hranitor...
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecel si de dovleac umplute cu legume - de post - Reteta casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii in coaja,in apa rece.Se curata de coaja si se paseaza ca un piure.Se framanta un

32 voturi    9 comentarii
40 min
Retete de post
Crumble cu varza

Crumble cu varza

1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie. 2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 3. Tocam

2 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

    Va multumesc mult... Le recomand cu tot sufletul...sunt delicioase si satioase... Sa aveti un post binecuvantat si linistit...

  • Fara foto

    Georgeta Cojoc , 15 noiembrie 2013

    AM SAL FAC MAINE CA TIN POST . .

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Multumesc mult si ma bucur ca va plac...Intr-adevar merg umplute cu pasta de carne sau branza ...Se pot face combinatii grozave...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Postesc si eu cu rulourile tale.

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2010

      Astea merg sigur umplute si cu carne pt. noi astia care nu le avem cu postul ;). Super

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

      Multumesc mult...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

      Trebuie sa fie o minune; foarte aromate rulourile tale!O idee foarte buna pentru post.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • o ceapa mica
  • un morcov potrivit
  • 2 buc.mici de praz
  • jum. de telina mica
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • sare, ,cimbru ,nucsoara dupa gust
  • ulei de masline dupa gust (in functie de cat de gras mancati)- eu am folosit 5 linguri
  • 150 ml supa de legume sau apa calda
  • un dovlecel potrivit din care au iesit 8 rulouri
  • Pentru 8 rulouri din dovleac am folosit 30 felii de dovleac unite intre ele deoarece dovleacul a fost feliat dinainte ( vroiam sa-l coc). Voi puteti taia felii mai mari pentru a intra o bucata la fiecare rulou...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult... Le recomand cu tot sufletul...sunt delicioase si satioase... Sa aveti un post binecuvantat si linistit...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Chiftelute din legume Karina