autor:

Alina

» » Aperitive

Rulouri de pui cu unt, patrunjel si lamaie, cu garnitura de trandafirasi de cartofi prajiti ( Irezistibil !!!)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Ingrediente
Pentru 2 persoane, -1 piept de pui, -1 legatura patrunjel, -1 lamaie, -100g unt, -piper, -sare, -1 ou, -pesmet, -ulei pentru prajit, -2 cartofi, -1 morcov

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala si se feliaza
Feliile se bat usor , se adauga piper si sare, si se ung cu unt peste care se pune patrunjelul si zeama de lamaie.
Se ruleaza, si se trec succesiv de 2-3 ori prin ou si pesmet. Se prajesc in uleiul incins.
Cartofii si morcovii se curata, se spala, si se feliaza.
Se grupeaza cate 4-5 felii de cartofi in forma de evantai, peste care se pun si trei feliute de morcov. Doua felii de cartofi suprapuse se cresteaza in forma de cruce pe mijloc.
Evantaiul se ruleaza si se introduc in crestatura in forma de cruce. Astfel vom obtine un trandafir. Cu ajutorul unor scobitori se fixeaza feliutele intre ele.
Se prajesc in baie de ulei. se scot pe servetele absorbante, si se scot cu grija scobitorile.
Se aranjaza pe o farfurie impreuna cu rulourile de pui care se orneaza cu feliute de lamaie.
pentru un efect deosebit, peste petalele trandafirilor se terce cu o feliuta de sfecla rosie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pui cu unt, patrunjel si lamaie, cu garnitura de trandafirasi de cartofi prajiti ( Irezistibil !!!)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Clatite cu pui cu sote de legume (Irezistibil !!!)

Clatite cu pui cu sote de legume (Irezistibil !!!)

Din ou , apa minerala, 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, faiana si condimente se face o coca de

11 voturi    19 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Snitele din piept de pui

Snitele din piept de pui

Taiem pieptul de pui in fasii potrivite. Acoperim fiecare bucata cu o folie de plastic si batem cu

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Bine mai arata !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Arata ft bine!Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

    Super !!!!!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Foarte frumos.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      am gasit-o,am salvat-o,felicitari.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 04 octombrie 2009

      Am incercat si eu dar....mai trebuie munca.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      10 cu felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Alina, nota 10

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Alina, extraordinar, sper sa pot pune in aplicare lectia teoretica, maine incerc!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Foarte frumos!

    • Fara foto

      georgia , 24 august 2009

      Foarte bine arata totul!Cred ca e delicioasa reteta aceasta,am sa o incerc cu siguranta!Felicitari,, ingenioasa ideea cu trandafirasii,,, sunt de efect,nota 20!Bravo!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Foarte frumos. Minunat. Felicitari. 10

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Ai un talent deosebit! Totul arata foarte frumos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Va multumesc din suflet pentru aprecieri ! Sunt departe de a fi maestru. Sunt doar indragostita de arta culinara !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Foarte, foarte frumos, irezistibil intradevar, am salvat reteta.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Adevarat irezistibil ! Esti f.talentata !Felicitari !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Bravo,ai un talent deosebit.

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Si mie imi place sa migalesc, dar nici chiar asa ! Felicitari !

    • Fara foto

      Sidy , 03 august 2009

      Alina...jos palaria !!! Minunat arata toate , de fapt cum arata toate preperatele gatite de tine !!!Felicitari !!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Superba prezentarea,felicitari.Cred ca sunt un deliciu.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Exceptional! M-au incantat pur si simplu acesti trandafirasi.Bravo Alina, esti o adevarata maestra! 10

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • -1 piept de pui
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 lamaie
  • -100g unt
  • -piper
  • -sare
  • -1 ou
  • -pesmet
  • -ulei pentru prajit
  • -2 cartofi
  • -1 morcov

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Bine mai arata !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Tartă cu costiţă şi spanac