1.Carnea se taie in 4 bucati late si subtiri care se intind cu grija, cu un ciocan de snitele, se sareaza si pipereaza,se comdimenteaza cu plante arometice si se dau la rece cateva minute.
2. Intre timp pregatim umplutura; varza rosie se taie fasiute subtiri care apoi se freaca cu sare si se caleste in putin ulei de masline. Se lasa sa se raceasca. Orezul spalat se fierbe in apa cu sare, se scurge bine si se lasa la racit. Spanacul dezghetat se sareaza si se amesteca cu patrunjelul tocat fin. Foile de placinta suprapuse se taie in 4 bucati dreptunghiulare, egale.
3.Pe fiecare dreptunghi de foi se pune cate o bucata de piept intins si condimentat apoi se intinde un strat de varza calita, deasupra un strat de orez si ultimul, un strat de spanac cu verdeata. Se ruleaza strangand cu tot cu foile de placinta, obtinand pachetele, ca sarmalutele care se vor aseza una langa alta, intr-o tavaita, se stropesc bine cu ulei de masline apoi se vor unge deasupra cu galbenus de ou si deasupra se presara mieji de seminte de floarea soarelui prajite si usor zdrobite, cu un sucitor.
Se da la cuptor cca. 25 de minute, pana se rumenesc frumos. Se servesc calde cu o salata de sezon
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii