autor:

anuta

» » Aperitive cu carne

Rulouri de pui impachetate in foi

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Ingrediente
Un piept mare de pui dezosat,, sare,, piper,, plante aromatice de la Provence,, un sfert de capatana mica de varza rosie,, 100 g orez cu bob rotund,, 4 sfere (cat nuca) de spanac congelat,, cateva fire de patrunjel verde,, 6 foi de placinta din comert,, ulei de masline,, 2 galbenusuri,, 100 g seminte de floarea soarelui

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Carnea se taie in 4 bucati late si subtiri care se intind cu grija, cu un ciocan de snitele, se sareaza si pipereaza,se comdimenteaza cu plante arometice si se dau la rece cateva minute.

2. Intre timp pregatim umplutura; varza rosie se taie fasiute subtiri care apoi se freaca cu sare si se caleste in putin ulei de masline. Se lasa sa se raceasca. Orezul spalat se fierbe in apa cu sare, se scurge bine si se lasa la racit. Spanacul dezghetat se sareaza si se amesteca cu patrunjelul tocat fin. Foile de placinta suprapuse se taie in 4 bucati dreptunghiulare, egale.

3.Pe fiecare dreptunghi de foi se pune cate o bucata de piept intins si condimentat apoi se intinde un strat de varza calita, deasupra un strat de orez si ultimul, un strat de spanac cu verdeata. Se ruleaza strangand cu tot cu foile de placinta, obtinand pachetele, ca sarmalutele care se vor aseza una langa alta, intr-o tavaita, se stropesc bine cu ulei de masline apoi se vor unge deasupra cu galbenus de ou si deasupra se presara mieji de seminte de floarea soarelui prajite si usor zdrobite, cu un sucitor.

Se da la cuptor cca. 25 de minute, pana se rumenesc frumos. Se servesc calde cu o salata de sezon

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pui impachetate in foi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Coltunasi cu carne

Coltunasi cu carne

Puneti intr-un lighean faina cernuta, ouale, 1/2 lingurita sare, 2-3 linguri apa si framantati pana

12 voturi    12 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Frittata italiana

Frittata italiana

Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei de masline si se prajeste ceapa taiata cubulete,se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Un piept mare de pui dezosat,
  • sare,
  • piper,
  • plante aromatice de la Provence,
  • un sfert de capatana mica de varza rosie,
  • 100 g orez cu bob rotund,
  • 4 sfere (cat nuca) de spanac congelat,
  • cateva fire de patrunjel verde,
  • 6 foi de placinta din comert,
  • ulei de masline,
  • 2 galbenusuri,
  • 100 g seminte de floarea soarelui

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
DROB