autor:

anuta

» » Aperitive cu carne

Rulouri de pui in foietaj

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Ingrediente
un piept mare de pui dezosat,, un pachet aluat foietaj,, 300 g ciuperci champignion,, 2 ardei grasi rosii,, o ceapa,, un morcov,, o telina mica,, o legatura patrunjel verde,, un ou,, seminte de susan,, sare,, amestec condimente (maghiran, oregano,busuioc, dafin, coriandru, piper),, plante aromatice de la Provance,, un strop de ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Pieptul de pui se taie in patru bucati late si subtiri care apoi se intind bine cu ciocanul de snitele, se sareaza si se condimenteaza cu un praf de amestec de condimente. Se curata si spala zarzavatul apoi ardeii se taie in fasii subtiri, ceapa se taie marunt,morcovul si telina se daui prin razatoarea mica,patrunjelul se taie marunt. In putin ulei calim bine tot zarzavatul, apoi potrivim de sare si condiment, adugam si patrunjelul si lasam sa se raceasca, apoi amestecam totul cu albusul de ou, galbenusul il oprim pentru uns rulourile.

2. Din foietajul dezghetat la temperatura camerei se taie 16 fasii, late de 1cm (se taie pe latura mica a foietajului), care apoi se taie pe jumatate, pe lungime, astfel incat sa obtinem 32 de fasii. Din cate 8 fasii impletim 4 patrate, fiecare asezat pe cate o bucata de celofan sau staniol. Pe fiecare patrat impletit de foietaj asezam cate o bucata de piept condimentat, deasupra fiecarei bucata punem cate o lingura (sau doua) de umplutura de zarzavat, apoi, ajutandu-ne de celofan, rulam usor fiecare bucata care apoi se asaza, unul langa altul, intr-o tavita unsa cu ulei. Fiecare rulou se asaza cu grija cu impletitura in sus, apoi se unge cu galbenus de ou, se presara seminte de susan, se condimenteaza cu un praf de plante aromate de la Provence si se da la cuptorul preincalzit, cca 20 de minute, la foc iute, pana ce se rumenesc frumos. Se pot taia in feliute subtiri, dupa ce s-au racit putin, dar se pot servi si fierbinti.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pui in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
pizza la minut

pizza la minut

Pe feliile de paine se aseaza: sunca, 2 frunze de busuioc, felia de rosie, felia de cascaval, piperul

8 voturi    1 comentariu
4 min
Aperitive cu carne
Pui crocant

Pui crocant

Tai carnea bucati. Amesteci iaurtul cu aceeasi cantitate de apa si lasi carnea in aceasta compozitie

0 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • un piept mare de pui dezosat,
  • un pachet aluat foietaj,
  • 300 g ciuperci champignion,
  • 2 ardei grasi rosii,
  • o ceapa,
  • un morcov,
  • o telina mica,
  • o legatura patrunjel verde,
  • un ou,
  • seminte de susan,
  • sare,
  • amestec condimente (maghiran
  • oregano,busuioc
  • dafin
  • coriandru
  • piper),
  • plante aromatice de la Provance,
  • un strop de ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri de pui impachetate in foi