autor:

Liana

» » , , , Aperitive, Aperitive, Retete de Craciun, Retete vegetariene

Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana

Autor: Liana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 06 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 06 iunie 2014

Ingrediente
vinete feliate intre 5mm si 1 cm - 5 vinete mari, branza cremoasa tip Philadelphia - 500gr, cateva fire de ceapa verde de primavara, smantana dulce pentru gatit, intre 15% si 35% grasime - 300 ml, ciuperci champinon - 200 gr, unt - 150 gr, 100 ml ulei virgin de masline, sare si piper alb, nuca muscat - un varf de lingurita - 10 gr (nucsoara)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Ciupercile se feliaza si se calesc usor in unt la foc mic . Se adauga smantana, nuca muscat, sare si piper alb dupa gust. Nuca muscat da gust specific si de obicei pun un varf de lingurita, imbogateste gustul ciupercilor si al smantanii. Se lasa la foc mic cateva minute, fara sa fiarba,pana smantana isi schimba consisteta si devine ceva mai cremoasa, daca este prea legata se poata adauga putin lapte ptr a fi mai lichida, depinde de gustul fiecaruia.



Separat se feliaza vinetele, se ung cu o pensula cu ulei de masline si se presara sare si piper alb.Se baga la cuptor la 160 grade cateca minute,acest procedeu se foloseste pentru ca vinetele sa se poata rula mai usor.



Cand sunt gata se scot din cuptor si se rezerva pana se racesc si preparam crema de branza. Intr-un bol amestecam branza cremoasa cu un praf de nuca muscat, sare, piper alb, coditele de ceapa verde taiate marunt.



Pe fiecare felie de vinata se pune o lingurita de crema de branza si se ruleaza, repetam procesul pana terminam vinetele. Pe fundul unei tavi punem cateva linguri de sos de smantana cu ciuperci si asezam rulourile de vinete unul langa celalalt,dupa ce terminam acoperim vinetele cu un strat subtire din restul de sos de smantana.



Se pot folosi ca aperitiv cald individual sau ca felul doi cu garnitura de cartofi sau batata (cartofi dulci) feliati si copti pe plita sau la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Garnitura de orez soté cu legume

Garnitura de orez soté cu legume

Se fierbe orezul in multa apa cu sare la foc mic pana cand bobul se poate strivi intre degete. Se

1 vot    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Conopida a la Jamie

Conopida a la Jamie

Conopida se fierbe in apa cu sare intreaga. In uleiul incins se arunca ceapa rosie sa se inmoaie

3 voturi    10 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • vinete feliate intre 5mm si 1 cm - 5 vinete mari
  • branza cremoasa tip Philadelphia - 500gr
  • cateva fire de ceapa verde de primavara
  • smantana dulce pentru gatit
  • intre 15% si 35% grasime - 300 ml
  • ciuperci champinon - 200 gr
  • unt - 150 gr
  • 100 ml ulei virgin de masline
  • sare si piper alb
  • nuca muscat - un varf de lingurita - 10 gr (nucsoara)

Raporteaza reteta

Retete
de Liana
Prajitura Battenberg

Prajitura Battenberg

Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade/mediu cu 20 minute inainte de a fi folosit,altfel aluatul

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Torturi
Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

C.M.C. -sau Carboximeytil Celuloza,este o guma sintetica(rasina) care da elasticitate si corp , se

20 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Torturi
Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului. Se taie ceapa,usturoiul

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tarta cu spanac si urda