Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Ingrediente

  • un somotei de cca 1 kg
  • 400 g sparanghel varfuri(partea frageda de sus)
  • sau sparanghel conservat)
  • 100 g bacon feliat
  • 4 linguri de ulei extravirgin
  • 1 catel de usturoi
  • un paharel de vin alb
  • sare
  • ierburi de Provence
  • 3-4 scobitori din bambus

Mod de preparare

Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic,se sareaza si se aromatizeaza cu ierburi de Provence.

Varfurile de sparanghel se baga in apa clocotita cu sare,se fierb 5 minute apoi se clatesc cu apa rece si se pun in sita la scurs

Se intind pe o planseta feliile de bacon,deasupra se suprapun fileurile din somotei condimentate si cate 3 fire de sparanghel apoi se ruleaza strans si se prinde capatele rulourilor cu cate o scobitoare.Se incinge uleiul in tigaie impreuna cu catelul de usturoi zdrobit,apoi se prajesc bine rulourile pe toate partile.La sfarsit se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc sa se evapore vinul.

Se servesc rulourile fierbinti stropite cu sos din tigaie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura