autor:

anuta

» » , , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de Craciun

Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Ingrediente
3 pulpe de pui dezosate, 12 fasii subtiri de jambon crud si afumat, 3 felii de cascaval, 10 prune nu foarte coapte, 1-2 catei de usturoi, 1 lingurita de amestec de condimente (oregano, dafin, piper, cimbrisor, maghiran), 1 lingurita de legume deshidratate fara sare(de la Solaris), sare, ulei de masline, un paharel vin alb sec, 3 foi de dafin, 6 scobitori de bambus

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Pulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza. Pe fiecare bucata de pulpa se pune cate o felie de cascaval si deasupra lui, 2 jumatati de pruna, se ruleaza cu grija, apoi se prinde cu o scobitoare. Fiecare rulou se infasoara cu prima fasie de jambon, incepand pe lungul ruloului, sa acopere capetele fiecarui rulou, astfel incat sa nu se piarda cascavalul care se va topi apoi cu inca cate 3 fasii infasurate pe fiecare rulou in parte si prinse capetele cu scobitoare. Se asaza unul langa altul in tava mai inalta, se stropesc cu ulei de masline, se presara condimentele, usturoiul feliat, lingurita de legume deshidratate, sare, vinul sec si apoi completam cu apa, dar nu sa le acopere, si pe margine punem cateva jumatati de pruna, pentru a da aroma mai intensa. Se acopera cu folie de aluminiu si se da 30 de minute la foc mare, se da la o parte folia si mai lasam cca 20 minute sa se rumeneasca frumos!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri jambonate din pui umplute cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Salam de ciocolata cu fructe uscate

Salam de ciocolata cu fructe uscate

Întâi și-ntâi, va trebui să topești ciocolata la bain-marie (1). Aruncă și

3 voturi    4 comentarii
24h 15 min
Retete de Craciun
Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat,

5 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui dezosate
  • 12 fasii subtiri de jambon crud si afumat
  • 3 felii de cascaval
  • 10 prune nu foarte coapte
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de amestec de condimente (oregano
  • dafin
  • piper
  • cimbrisor
  • maghiran)
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare(de la Solaris)
  • sare
  • ulei de masline
  • un paharel vin alb sec
  • 3 foi de dafin
  • 6 scobitori de bambus

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Tiramisu cu crema si  trufe de ciocolata Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza,

25 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Margarete (macarons fals)