autor:

paviasi

» » Aperitive

Saganaki

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 29 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 29 mai 2010

Ingrediente
P.10 persoane, Branza (calup din orice fel de sortiment,cu conditia sa poata fi feliata) 1kg, Oua 3bucati,, Faina 0,300kg, Piper alb,, Ulei 0,200 L, Lamaie,

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatire:
Ouale se spala,faina se cerne,Branza se feliaza in 10 portii,
Din oua,faina si putina apa sau lapte se face o coca mai groasa decat cea de clatite,se adauga piper nu si sare,branza este destul de sarata.Daca folositi cas proaspat puteti folosi sare.
Preparare:
Se lasa uleiul sa se incinga tare,se dau bucatile de branza prin faina apoi prin coca,se pun uleiul fierbinte cu grija,se intorc dupa 3 min. si se scot dupa alte 3min. pe hartie absorbanta.Optional puteti stoarce lamaie in momentul servirii.
Servire:
Preparatul este inrudit cu cascavalul pane,deci este o gustare calda.In greceste saganaki ar insemna tigaita.
Deaceea puteti intalni si alte preparate cu aceeasi denumire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saganaki" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Creveti Saganaki

Creveti Saganaki

Se pun crevetii intr-o tigaie cu vinul alb demidulce, baza de usturoi, tabasco, se lasa sa fiarba

4 voturi    4 comentarii
10 min
Mancaruri cu peste
Scoici Saganaki

Scoici Saganaki

Uleiul se incalzeste intr-o tigaie. Se adauga ceapa si se caleste la foc mic, pana ce devine translucida

6 voturi    2 comentarii
30 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tasos (Maestru bucatar) , 30 octombrie 2010

    retete care ai dat-o nu este buna brinza saganakise face asa;ai nevoie de brinza tare,faina,un pic de uozo(bautura greceasca)sau apa,ulei de masline.intr-o tigaie se pune la incins uleiul,brinza se stropeste cu ouzo sau apa,se da prin faina si se pune la prajit pina se rumeneste,se serveste calda Daca vreti o sa va trimit si alte retete grecesti

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Foarte buna mancarica!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • P.10 persoane
  • Branza (calup din orice fel de sortiment,cu conditia sa poata fi feliata) 1kg
  • Oua 3bucati,
  • Faina 0,300kg
  • Piper alb,
  • Ulei 0,200 L
  • Lamaie,

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

tasos (Maestru bucatar)

retete care ai dat-o nu este buna brinza saganakise face asa;ai nevoie de brinza tare,faina,un pic de uozo(bautura greceasca)sau apa,ulei de masline.intr-o tigaie se pune la incins uleiul,brinza se stropeste cu ouzo sau apa,se da prin faina si se pune la prajit pina se rumeneste,se serveste calda Daca vreti o sa va trimit si alte retete grecesti

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu telemea