autor:

AlexandraT

» » Dulciuri diverse

salam de biscuiti cu seminte si stafide

Autor: AlexandraT (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AlexandraT (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2009

Ingrediente
500 grame biscuiti, 250 grame rahat, un pachet margarina, 5 linguri cacao, zahar brun, 200 grame stafide, 200 grame de miez de seminte de floarea soarelui combinate cu seminte de dovleac, un plic de fulgi de nuca de cocos, o fiola esenta vanilie, o fiola esenta rom, coaja rasa de la o portocala

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se zdrobesc biscuitii cu mana si se pun in vasul in care urmeaza a fi amestecata compozitia ulterior. Se pune la topit margarina in care se adauga zahar brun (in functie de cat de dulci sunt biscuitii), cele 5 linguri de cacao, esentele si coaja de portocala.
Separat se macina semintele si se pun intr-un vas la cuptor pentru a se rumeni foarte putin (aveti grija sa nu le prajiti).
In timp ce se rumenesc semintele se topeste rahatul.
Cand semintele s-au rumenit se scot din cuptor si se pun in vasul cu biscuitii, se adauga stafidele si margarina si rahatul topit si se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare.
In cazul in care se doreste ceva si mai deosebit atunci aditional mai puteti pune in compozitie urmatoarele: 100 grame alune turcesti le puneti pe o hartie unsa bine cu ulei si peste ele turnati caramel facut din cateva linguri de zahar (tot brun). cand se raceste foarte bine rupeti in bucati ca sa intre in blender si macinati dar nu marunt ci mare astfel incat sa se simta in compozitie gustul de aluna si de caramel.
Lasati biscuitii amestecati cu toate cele sa se raceasca putin si ambalati in folie de plastic sau de aluminiu peste care ati presarat in prealabil nuca de cocos. Se lasa la rece 4-5 ore.
Daca cumva vi se pare compozitia prea moale adaugati biscuiti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "salam de biscuiti cu seminte si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jeleu agar agar

Jeleu agar agar

1. Se fierbe apa. 2. Adaugati agarul. 3. Fierbeti 8 minute. 4. Se inchide focul, se adauga siropul. 5.

2 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Desert light de vara-frigarui de fructe

Desert light de vara-frigarui de fructe

Marul se taie pe din doua si se stropeste cu suc proaspat de lamaie, astfel se previne oxidarea.

7 voturi    3 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 grame biscuiti
  • 250 grame rahat
  • un pachet margarina
  • 5 linguri cacao
  • zahar brun
  • 200 grame stafide
  • 200 grame de miez de seminte de floarea soarelui combinate cu seminte de dovleac
  • un plic de fulgi de nuca de cocos
  • o fiola esenta vanilie
  • o fiola esenta rom
  • coaja rasa de la o portocala

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide