Salam de biscuiţi reţetă de post
Salam de biscuiţi reţetă de post
Pentru varianta "de dulce" se inlocuieste 150 ml de apa cu lapte si margarina cu unt.
Se rup biscuitii bucatele - asta este partea cea mai grea :). Peste biscuitii rupti se toarna esenta de rom si apa.
Intr-o craticioara se amesteca cacao, zaharul si cele 4 linguri de apa si se pune pe foc.
Se lasa sa dea intr-un clocot, se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se omogenizeaza.
Sosul astfel obtinut se toarna peste biscuiti. Se amesteca pana sunt toti acoperiti de sosul de cacao, se adauga dulceata si stafidele si se omogenizeaza.
Pe masa se intinde folie alimentara, si se pune jumatate din compozitie. Se formeaza un sul si se impacheteaza strans. La fel si pentru cealalta jumatate. Se da la rece pana se intareste bine.
Iar cu putina glazura de cacao si o foita de zahar ars... banalul salam de biscuiti poate arata foarte bine...
Alte retete delicioase gasiti pe blogul Magie in Farfurie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii