autor:

valentina ionita

» » Salate

SALATA ASORTATA DE MURATURI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
gogosari acri, castraveciori acri in otet, castraveti murati in saramura, dovlecei murati in otet, vinete murate in otet, gogonele murate in otet, gogonele murate in saramura, marar verde, masline dupa gust, ulei de masline, piper, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

14 voturi

Mod de preparare

Muraturile se spala, se taie feliute subtiri si se toarna peste ele un dressing format din ulei de masline,masline tocate marunt ,marar tocat foarte fin,piper,cimbru dupa gust si putina apa fiarta si racita sau apa plata pentru a nu iesi foarte acra salata.Se amesteca bine si se poate servi rece sau la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA ASORTATA DE MURATURI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata cu porumb

Salata cu porumb

Se fierb pastele, fiecare cum ii e obiceiul. Se strecoara, se clatesc cu apa rece si se lasa la racit.

5 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Salata de Ton

Salata de Ton

Va recomand ca tonul sa fie neaparat bucati, nu maruntit, deoarece altfel salata va avea o consistenta

3 voturi    3 comentarii
30 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    80 ml otet din vin 2 lingurite zahar jumatate ceapa taiata rondele cateva rondele morcov 10 boabe piper 2 foi dafin 2 catei de usturoi marar uscat o lingurita boabe mustar Folosind aceasta reteta pe langa castraveti,puteti pune la borcan rondele de dovlecei in coaja, rondele de vinete in coaja si gogonele. Aceste ingrediente se folosesc individual pentru fiecare borcan de 800 ml pe care il umpleti. Castravetii se aseaza cat mai bine in borcan dupa ce au fost spalati si zvantati.In borcan se toarna otetul,se presara toate ingredientele,dupa care se completeaza cu apa. Se leaga sau se capseaza borcanele, se impacheteaza in hartie fiecare borcan si se fierb la bain marie timp de 5 minute dupa ce apa a dat in fiert. La fel se procedeaza si cu dovleceii,vinetele si gogonelele. Se pastreaza foarte bine.Eu am deschis anul trecut ultimul borcan pe 30 iulie de ziua fetei mele.Am avut si gogosari tot fara sare si am faut o salata boeuf in luna iulie, o bunatate vorba mamei mele. Pot fi serviti cu incredere de cei care au restrictie la sare. Spor la treaba si sa va ganditi la mine cand serviti!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

    Nu am pus niciodata dovlecei la otet.Cum se pun?

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

14 voturi

Ingrediente

  • gogosari acri
  • castraveciori acri in otet
  • castraveti murati in saramura
  • dovlecei murati in otet
  • vinete murate in otet
  • gogonele murate in otet
  • gogonele murate in saramura
  • marar verde
  • masline dupa gust
  • ulei de masline
  • piper, dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

80 ml otet din vin 2 lingurite zahar jumatate ceapa taiata rondele cateva rondele morcov 10 boabe piper 2 foi dafin 2 catei de usturoi marar uscat o lingurita boabe mustar Folosind aceasta reteta pe langa castraveti,puteti pune la borcan rondele de dovlecei in coaja, rondele de vinete in coaja si gogonele. Aceste ingrediente se folosesc individual pentru fiecare borcan de 800 ml pe care il umpleti. Castravetii se aseaza cat mai bine in borcan dupa ce au fost spalati si zvantati.In borcan se toarna otetul,se presara toate ingredientele,dupa care se completeaza cu apa. Se leaga sau se capseaza borcanele, se impacheteaza in hartie fiecare borcan si se fierb la bain marie timp de 5 minute dupa ce apa a dat in fiert. La fel se procedeaza si cu dovleceii,vinetele si gogonelele. Se pastreaza foarte bine.Eu am deschis anul trecut ultimul borcan pe 30 iulie de ziua fetei mele.Am avut si gogosari tot fara sare si am faut o salata boeuf in luna iulie, o bunatate vorba mamei mele. Pot fi serviti cu incredere de cei care au restrictie la sare. Spor la treaba si sa va ganditi la mine cand serviti!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de varza cu rosii deshidratate si ton Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bucate la borcan
Salata aromata de toamna Salata aromata de toamna

Aceasta salata am mancat-o prima oara in casa cumnatei mele in Bucovina, ea a invatat reteta de la mama ei. Trebuie sa recunosc ca ador

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Salata de spanac cu branza de capra, capsuni si smochine