autor:

valentina ionita

» » Salate

SALATA ASORTATA DE MURATURI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
gogosari acri, castraveciori acri in otet, castraveti murati in saramura, dovlecei murati in otet, vinete murate in otet, gogonele murate in otet, gogonele murate in saramura, marar verde, masline dupa gust, ulei de masline, piper, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

14 voturi

Mod de preparare

Muraturile se spala, se taie feliute subtiri si se toarna peste ele un dressing format din ulei de masline,masline tocate marunt ,marar tocat foarte fin,piper,cimbru dupa gust si putina apa fiarta si racita sau apa plata pentru a nu iesi foarte acra salata.Se amesteca bine si se poate servi rece sau la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA ASORTATA DE MURATURI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de varza alba cu surimi

Salata de varza alba cu surimi

Se amesteca bine toate ingredientele si se da la rece; se condimenteaza dupa gust. E combinatia

3 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci
Lipii cu pui si cascaval

Lipii cu pui si cascaval

Se taie pieptul de pui in suvite subtiri(se taie mai usor daca este putin congelat).Intr-un bol se

39 voturi    2 comentarii
35 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    80 ml otet din vin 2 lingurite zahar jumatate ceapa taiata rondele cateva rondele morcov 10 boabe piper 2 foi dafin 2 catei de usturoi marar uscat o lingurita boabe mustar Folosind aceasta reteta pe langa castraveti,puteti pune la borcan rondele de dovlecei in coaja, rondele de vinete in coaja si gogonele. Aceste ingrediente se folosesc individual pentru fiecare borcan de 800 ml pe care il umpleti. Castravetii se aseaza cat mai bine in borcan dupa ce au fost spalati si zvantati.In borcan se toarna otetul,se presara toate ingredientele,dupa care se completeaza cu apa. Se leaga sau se capseaza borcanele, se impacheteaza in hartie fiecare borcan si se fierb la bain marie timp de 5 minute dupa ce apa a dat in fiert. La fel se procedeaza si cu dovleceii,vinetele si gogonelele. Se pastreaza foarte bine.Eu am deschis anul trecut ultimul borcan pe 30 iulie de ziua fetei mele.Am avut si gogosari tot fara sare si am faut o salata boeuf in luna iulie, o bunatate vorba mamei mele. Pot fi serviti cu incredere de cei care au restrictie la sare. Spor la treaba si sa va ganditi la mine cand serviti!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

    Nu am pus niciodata dovlecei la otet.Cum se pun?

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

14 voturi

Ingrediente

  • gogosari acri
  • castraveciori acri in otet
  • castraveti murati in saramura
  • dovlecei murati in otet
  • vinete murate in otet
  • gogonele murate in otet
  • gogonele murate in saramura
  • marar verde
  • masline dupa gust
  • ulei de masline
  • piper, dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

80 ml otet din vin 2 lingurite zahar jumatate ceapa taiata rondele cateva rondele morcov 10 boabe piper 2 foi dafin 2 catei de usturoi marar uscat o lingurita boabe mustar Folosind aceasta reteta pe langa castraveti,puteti pune la borcan rondele de dovlecei in coaja, rondele de vinete in coaja si gogonele. Aceste ingrediente se folosesc individual pentru fiecare borcan de 800 ml pe care il umpleti. Castravetii se aseaza cat mai bine in borcan dupa ce au fost spalati si zvantati.In borcan se toarna otetul,se presara toate ingredientele,dupa care se completeaza cu apa. Se leaga sau se capseaza borcanele, se impacheteaza in hartie fiecare borcan si se fierb la bain marie timp de 5 minute dupa ce apa a dat in fiert. La fel se procedeaza si cu dovleceii,vinetele si gogonelele. Se pastreaza foarte bine.Eu am deschis anul trecut ultimul borcan pe 30 iulie de ziua fetei mele.Am avut si gogosari tot fara sare si am faut o salata boeuf in luna iulie, o bunatate vorba mamei mele. Pot fi serviti cu incredere de cei care au restrictie la sare. Spor la treaba si sa va ganditi la mine cand serviti!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Cum sa pregatesti quinoa: Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia; Adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata indragostita Salata indragostita

Cum iti demonstrezi dragostea fata de omul cu care ai ales sa mergi mana in mana pe acelasi drum? Prin gesturi mici, dar importante. Si

1 vot    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci in unt