autor:

Sidy

» » , , , , , Aperitive, Aperitive, Aperitive, Retete de Craciun, Salate, Salate

Salata boeuf cu oua fierte

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iulie 2008

Ingrediente
Zarzavatul si carnea de la o supa de carne, 2 cartofi fierti, 100g mazare verde fiarta, 4 oua fierte, un galbenus crud, o lingurita mustar, ulei, castravete murat 1-2 bucati.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

57 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul, legumele si carnea, se taie cubulete iar ouale (mai putin un galbenus fiert) se rad pe razatoarea cu gauri mari.
Se face o maioneza din un galbenus fiert + un galbenus crud + una lingurita mustar si ulei.
Cind e gata maioneza o amestecam cu zarzavatul taiat potrivim de sare si daca trebuie punem putina zeama de lamiie.
Salata se pune pe un platou sau untr-un bol si se orneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf cu oua fierte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Ghiveci cu ciuperci si cartofi dulci

Ghiveci cu ciuperci si cartofi dulci

1. Se incalzeste uleiul de nuci intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se caleste la foc iute 5

9 voturi    4 comentarii
45 min
Salate de legume
Salata de verdeturi, cartofi noi si prosciutto

Salata de verdeturi, cartofi noi si prosciutto

1. Fierbe cartofii in apa cu sare si foaia de dafin timp de 15-25 minute, pana cand s-au inmuiat.Scurge-i

3 voturi    7 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Draga mea,eu asa pregatesc salata boeuf :7-8 cartofi,4-5 morcovi,3 albituri,o telina,un mar,1 k carne vitel,o cutir de mazare,maioneza dupa gust,sare,piper,cimbru,2-3 linguri mustar,castraveti acri dupa gust,gogosari acri dupa gust. Carnea se spala,se taie bucatele si se pune la fiert in apa rece cu condimente. Morcovii,telina,albitura,marul se spala , se curata de coaja si se taie in doua,trei bucati in functie de marime.Se fierb alaturi de cartofi si de carne intr-o oala mai mare.Daca nu au loc toate,fierbeti mai intai carnea si apoi zarzavaturile in supa de carne. Dupa ce au fiert si s-au racit,cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.La fel se procedeaza si cu celelalte legume,iar carnea se toaca marunt si se amesteca cu gogosarii si castraveciorii taiati cubulete. Se adauga mustarul,sare,piper,cimbru,maioneza dupa gust si se amesteca toate ingredientele usor. Se aseaza pe platou,se orneaza cu maioneza si in rest dupa imaginatia si rabdarea dvs.. Iarna ornez si eu salata cu albusul de ou dat pe razatoare... ca o zapada...

  • 31 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013

    Foarte buna salata -felicitari. Asa imi place si mie sa o fac.

  • catalina

    catalina (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2012

    eu pun si un mar tocat cubulete mici si este minunata

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2012

    Gustoasa.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 19 martie 2011

      Si eu fac salata de beouf cu oua si legume fierte din supa iese minunat si este bine de adaugat piept de pui sau putin parizer cu toate ca optionez ptr piept de pui.Este o salata foarte gustoasa.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      E preferata mea .

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      O bunatate,felicitari.As manca in fiecare zi,dar nu am voie.Pun si eu o poza cu salata mea de la Craciun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      De cate ori facem supa de galuste sau taitei, din zarzavat preparam salata de boeuf.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Fiecare face salata in felul lui si fiecare este delicioasa in felul ei.

    • Fara foto

      monada , 13 decembrie 2009

      Buna dimineata,gospodinutelor!Ma bucur cand vad ca toata lumea gateste!Eu fac parte dintr-o generatie mai de demult,ca sa nu zic ca nu mai sunt tanara,o generatie care sta mult in bucatarie.Asa am invatat!De pilda,buuuuna salata voastra Boeuf,dar puteti lua un sfat si de la mine!Daca vreti sa puneti mazare,niciodata nu folositi din cutie,ci numai mazare congelata.E cea mai moale.Noi,aici,in sudul tarii,nu punem telina,dar am mancat si asa.Pup!

    • Fara foto

      Adina P , 11 decembrie 2009

      Eu nu pun mazare in salata, iar carnea oparita si spalata o fierb alaturi de morcovi si cartofi in tuci , apoi le scot in ordinea in care au fiert.Salata are un gust f.bun.Asa am invatat de la bunica.

    • Fara foto

      maria , 09 decembrie 2009

      buna.eu la salata taiam cartofii(vreo 5 puneam),morcovii(vreo 4) si castravetii murati(cat mai multi,sa fie acrutza salata)cuburi cu cutitul si foloseam mustar nu doar pt maioneza ci si pt a acri salata,in caz ca nu aveam destui castraveti :) eu pun si mazare(este mai gustoasa,cu mai multe arome) si o bucata piept pui fiert inainte(nu si supa).da oricum reteta e excelenta! imi place si e delicioasa,de asta sunt convinsa! pofta buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Eu pun mazare si e tare tare buna~

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      Asa este, aceasta salata o face fiecare dupa bunul lui plac.............in orice caz este o salata tare buna si merge tare bine mai ales iarna.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      nici eu nu pun mazare la salata boeuf eu stiu din scoala caci acea salata la care se pune mazare se numea SALATA A LA ROUSE dar fiecare face cum ii place

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Fieacre o face in felul lui....am observat k nici una nu seamana cu cealalta. Si unele au aceleasi ingrediente, dar sunt atat de multi factori care le diferentiaza, castravetii acrii conservati in casa sau cumparati , gogosarii la fel , tipul de maioneza, diferitele adaosuri precum muraturi, telina cruda , mere,... Cred k important e sa o facem cum ne place noua cel mai mult ....eu pun mereu castraveti conservati in casa dupa o reteta proprie combinata cu sfaturi de la mama si soacra mea, pun putina mazare, si o ornez cu putin albus de ou ras prin razatoarea cu gauri mici doar in momentul servirii , sau uneori fac floricele , tulpina din fire de patrunjel si floricica din gogosari cu mijlocul de morcov , sau dupa inspiratia de moment , dar niciodata gandacei , buburuze si alte necuvantatoare pentru k mi se pare aiurea sa iti servesti musafirii cu o salata care are pe ia niste ganganii , fie ele si comestibile.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Ce de comentarii, sunt atatea stiluri de a face aceasta salata,precum zicala "cate bordeie,atatea obiceiuri". Eu fierb separat cartofii in coaja,tot separat morcovii si albitura,carnea merge la o supa dar tot separat (si imi place cu carne de pasare).Nu stiu niciodata cantitati exacte la castraveti,gust salata sa-mi dau seama daca mai trebuie sau nu castraveti.In maioneza pun si zeama de lamaie sau sare de lamaie dizolvata in putina apa rece.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 mai 2009

      Salata asta o face fiecare dupa gustul sau. Eu nu folosesc mazare. Imi place sa pun carne de pasare.

    • Fara foto

      bogdan , 10 mai 2009

      Nu stiti sa faceti salata boeuf!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      La aniversari, sau sarbatori este nelipsita din meniu.

    • Fara foto

      oana (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      Cateva linguri de telina cruda rasa dau o aroma deosebita la salata boeuf.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

      Salata se poate impacheta in felii de sunca sub forma de rulou sau con.

    • Fara foto

      irinuca_gogu , 28 decembrie 2008

      eu pregatesc Salata de Beauf astfel: 5-6 cartofi; 1 buc. morcov: 2-3 oua fierte; 1 buc. pastarnac; 1/2 telina; 200-300 gr. carne fff. macra(de porc sau vita); 3-4 gogosari in otet; 2-3 casraveti in otet; maioneza o preg. din 4-5 oua:(2 fierte si 3 crude - numai galbenusurile se folosesc), cu 1-2 ling. mustar si zeama de lamaie, se amesteca intr-un singur sens, se adauga ulei dupa cit necesita ptr. a deveni maioneza consistenta. Se taie legumele cubulete, se preg. maioneza, se mai adauga mustar in salata, dupa gust, dupa care in vase Yena(tip caston), se aseaza frunze de salata verde apoi salata dupa ce a fost preg. condiment. dupa gust), se aseaza in vase; deasupra se orneaza cu maioneza, ou fiert, gogosar, verdeata. se lasa la rece ( in frigider) pana la servire. POFTA BUNA! eu in sala nu pun mazare, depinde de gust. Va doresc Sarbatori Fericite, liniste si pace sufleteasca. Cu mult drag Irina

    • Fara foto

      Stelian din Resita , 28 decembrie 2008

      Reteta e vaga, incompleta. In primul rand se foloseste o carne de calitate ca rosbif (nu orice carne fiarta de vita). Apoi pe langa ingredientele amintite mai sus, se adauga, morcovi fierti si taiati marunt, masline si frunze de patrunjel. Mustarul se amesteca cu maioneza (1:2 proportia) si se adauga peste ingredientele fierbinti (cu exceptia castravetilor in OTET, dulci, taiati in cubulete - castravetii murati nsarati nu sunt indicati pentru o salata de boeuf.

    • Fara foto

      claussia , 27 decembrie 2008

      Incercati sa-i puneti si un mar mai acrisor...va fi deliciosa!

    • Fara foto

      Cornel , 23 decembrie 2008

      Trebuie ornamentata cu gogosar rosu taiat felii , e prea putin castravete in reteta , nu se precizeaza cantitatile ..... la toate componentele . E scrisa de mintuiala , ca de fapt toate retetele de aici .

    • Fara foto

      nicoleta ghorghe (Maestru bucatar) , 22 decembrie 2008

      Se mai pun si castraveti acri taiati cubulete mici sau dati pe razatoare.

    • Fara foto

      mirela , 21 decembrie 2008

      Eu mai adaug la aceasta reteta muraturi si gogosari si putina telina data prin razuitoarea mica.

    • Fara foto

      GEORGE SACRAMENTO-meserias , 18 decembrie 2008

      Incercati sa adaugati ciuperci si porumb fiert la conserva... SATISFACTIE DEPLINA!

    • Fara foto

      monica , 08 decembrie 2008

      e foarte buna cu carne fripta si facuta fasii.

    • Fara foto

      Valentina , 04 decembrie 2008

      Iese bun si fara mazare ;)

    • Fara foto

      MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 18 iulie 2008

      Multe gospodine fac cu carne. Nu am facut, nici nu am sa fac, ca nu imi place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

57 voturi

Ingrediente

  • Zarzavatul si carnea de la o supa de carne
  • 2 cartofi fierti
  • 100g mazare verde fiarta
  • 4 oua fierte
  • un galbenus crud
  • o lingurita mustar
  • ulei
  • castravete murat 1-2 bucati.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna salata -felicitari. Asa imi place si mie sa o fac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de rosii coapte