autor:

simonahaliga

» » Mancaruri cu peste

Salata cu creveti, avocado, portocale

Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 septembrie 2011

Ingrediente
Pentru 2 persoane:, 1 avocado,, 2 portocale,, 200 grame de creveti prefierti,, 2 lime,, 1 lingura ulei de masline,, sare,piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Procedeul cel mai anevoios este cel al decorticarii crevetilor... pe care mai intii eu i-am invirtit intr-o tigaie in care am pus uleiul de masline,cca 1 minut, 1 minut si jumatate. Apoi i-am decorticat, pastrind codita pentru efectul ei decorativ.

Avocado l-am taiat in 2 si l-am facut cuburi, dupa acelasi procedeu ca aici, dupa care am stropit cuburile cu zeama unei lime,spre a nu se oxida. Portocala am curatat-o de coaja si miezul alb, dupa care am scos feliile dintre pielite cu un cutit cu zimtii mici-mici, procedeu pe care l-am facut intiia oara si care, in ciuda faptului ca mi-a parut mereu anevoios si inaccesibil unei diletante ca mine, s-a finalizat cu un mare succes asupra-mi, cu ajutorul acelui cutitas pe care am pus mina intimplator... sau o fi zeul bucatariei la mijloc?:)

Suntem cu treburile aproape gata,mai preparam dressing-ul, din zeama celei de-a doua lime si sare,piper dupa cum ne place. Amestecam usor feliile de portocala cu avocado si decoram cu creveti, asezonam cu dressing-ul si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu creveti, avocado, portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 05 iulie 2013

    Crevetii fiind frefierti, este indicat sa se puna in tigaie de teflon incinsa cu un praf de sare. se rotesc putin si sunt gata. Nu se prajesc in ulei.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2011

    Delicioasã, imi place cu sos coktail:)

  • simonahaliga

    simonahaliga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2011

    multumiri!:)asa este!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 1 avocado,
  • 2 portocale,
  • 200 grame de creveti prefierti,
  • 2 lime,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • sare,piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de simonahaliga
Smochine in sirop de vin rosu

Smochine in sirop de vin rosu

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Midii cu sos curry

Midii cu sos curry

Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata

1 vot    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Clafoutis cu smochine

Clafoutis cu smochine

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se aseaza in ea smochinele taiate, asa cum va doriti.

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Crevetii fiind frefierti, este indicat sa se puna in tigaie de teflon incinsa cu un praf de sare. se rotesc putin si sunt gata. Nu se prajesc in ulei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Saramura de peste