autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Salate

SALATA DE ARDEI CAPIA COPTI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 august 2009

Ingrediente
Se pot folosi ardei capia copti proaspeti,congelati sau conservati la borcan si sos “vinaigrette”sau vinegreta., , Pentru sosul “vinaigrette”sau vinegreta:, In primul rand se foloseste un produs pentru acrit si anume otet de mere,zeama de lamaie, de grapefruit, otet din vin sau otet balsamic, iar ca produs de legatura folosesc uleiuri presate la rece si anume ulei de masline,ulei de porumb ,ulei din seminte de struguri sau ulei de rapita ,putin zahar sau miere de albine si apa fiarta si racita sau apa plata pentru dilutie., sare, dupa gust, Cine doreste poate adauga putin usturoi tocat foarte fin.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

27 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-un vas uleiul,zaharul sau mierea de albine , otetul de mere,otetul balsamic,otetul din vin,sucul de grapefruit sau zeama de lamaie ,putina apa fiarta si racita sau apa plata .Dupa ce se amesteca bine continutul(baza sosului)se potriveste de sare,piper,cimbru.
Ardeiul copt,curatat de cotoare,seminte,spalat si scurs bine ,se toaca fasii subtiri si se aseaza intr-un castron.Peste ardei se toarna sosul “vinaigrette”sau vinegreta,iar cine doreste poate adauga si usturoi tocat foarte fin…
Se serveste ca atare sau garnitura la diferite preparate din carne sau legume.

Daca se folosesc ardei gata copti timpul de preparare este de cca 20 minute,iar in rest de cca 45 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE ARDEI CAPIA COPTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
SALATA DE ARDEI GRAS SI ARDEI CAPIA  COPTI

SALATA DE ARDEI GRAS SI ARDEI CAPIA COPTI

Ardeii se spala ,se zvanta ,se aseaza in tava si se introduc pentru coacere la cuptor.Se coc pe toate

18 voturi    5 comentarii
40 min
Salate reci
Paste cu brocoli si smantana

Paste cu brocoli si smantana

Se fierb pastele urmarind instructiunile de pe cutie, se opareste brocoli.Se toaca ceapa si se caleste

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2014

    e delicioasa stiu dar incerc sa evit ceapa ...

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 26 iulie 2014

    E buna reteta dar eu prefer ardeii copti cu ceapa ca salata -merge foarte bine/

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Multumesc mult...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      da, cu usturoi e mai bun !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Multumesc mult pentru aprecierile,sfaturile si comentariile voastre...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Buna, buna! Si mie imi place!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Sunt foarte gustosi...

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Iubesc vara ptr. ca are atatea legume.Eu mananc salata de ardei copti foarte multa vara.Uneori fac un sos de rosii cu putin usturoi zdrobit pe care-l torn peste ardei.E super.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Multumesc mult pentru comentariile si aprecierile postate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Si mie imi plac grozav de mult. Asezonez cu tet balamic, ulei de masline si putina miere de albine.MMM ce bun!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Si mie imi plac grozav de mult. Asezonez cu tet balamic, ulei de masline si putina miere de albine.MMM ce bun!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Si mie imi plac grozav de mult. Asezonez cu tet balamic, ulei de masline si putina miere de albine.MMM ce bun!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Si mie imi plac grozav de mult. Asezonez cu tet balamic, ulei de masline si putina miere de albine.MMM ce bun!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Si mie imi plac grozav de mult. Asezonez cu tet balamic, ulei de masline si putina miere de albine.MMM ce bun!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Si mie imi plac grozav de mult. Asezonez cu tet balamic, ulei de masline si putina miere de albine.MMM ce bun!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Si mie imi plac grozav de mult. Asezonez cu tet balamic, ulei de masline si putina miere de albine.MMM ce bun!

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Cu otet balsamic si miere SUNT MINUNATI!!!!! FELICITARI

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      yammi-yammi...noi am manca toata ziua ardei copti ca salata !!! Minunata reteta !Cate-o data o fac cu usturoi si atunci nu mai pun zahar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

27 voturi

Ingrediente

  • Se pot folosi ardei capia copti proaspeti,congelati sau conservati la borcan si sos “vinaigrette”sau vinegreta.
  • Pentru sosul “vinaigrette”sau vinegreta:
  • In primul rand se foloseste un produs pentru acrit si anume otet de mere,zeama de lamaie, de grapefruit
  • otet din vin sau otet balsamic
  • iar ca produs de legatura folosesc uleiuri presate la rece si anume ulei de masline,ulei de porumb ,ulei din seminte de struguri sau ulei de rapita ,putin zahar sau miere de albine si apa fiarta si racita sau apa plata pentru dilutie.
  • sare, dupa gust
  • Cine doreste poate adauga putin usturoi tocat foarte fin.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

e delicioasa stiu dar incerc sa evit ceapa ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Fasole alba cu ceapa si rosii coapte