Ingrediente
Ex. 10 buc. de ardei gras si ardei capia, , Pentru sosul “vinaigrette” sau vinegreta:, , ulei de masline,ulei de porumb,ulei din seminte de struguri sau ulei de rapita, otet de mere,otet balsamic,otet din vin, de grapefruit sau zeama de lamaie, zahar sau miere de albine, sare,piper negru macinat,ienibahar macinat,cimbru si tarhon macinat, apa fiarta si racita sau apa plata
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
18 voturi
Mod de preparare
Pe masura ce ardeii se coc puteti sa-i puneti intr-un vas bine acoperit sau ii puneti direct in apa rece.In ambele situatii se curata foarte usor de pielite.
Ardeii curatati se aseaza intr-un castron,cu coditele in sus.Pentru un aspect placut puteti infasura coditele ardeilor in fasii de folie de aluminiu.
Peste ardei se toarna sosul “vinaigrette”sau vinegreta preparat din apa, ulei de masline,otet de mere,otet balsamic sau zeama de lamaie dupa gust si in care se dizolva sarea si putina miere de albine sau zahar .
Cei care doresc pot adauga putin usturoi tocat foarte fin.
Se serveste rece ca atare sau garnitura la diferite preparate din carne sau legume.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009
Foarte buni,as manca toata ziua .
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009
Ardeii sau vinetele coapte in cuptor nu au acelasi gust,sau asa i se pare mamei si prietenei. Ea pune folie pt.cojile care o iau razna,cat despre miros...nu coace in bucataria din casa,dar este hota si aerul conditionat care ,impreuna,fac fata. (mirosului,da?)