autor:

Carmyna

» » Conserve si muraturi

Salata de bame conservata

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Ingrediente
- bame,, - ceapa rosie sau dulce,, - ardei gras, - boabe de mustar,, - cuisoare,, - piper,, - coriandru,, - foi de dafin,, - catei de usturoi,, - muguri de capere,, - miere de albine, - ulei de masline, - sare de mare,, - otet de vin, - alge marine., - cantitatile sunt in functie de cate borcane vrei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Bamele intregi se spala si se scurg. Ceapa si restul se taie julien (pestisori). Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de apa) si condimentele, mierea, etc. Cand clocoteste, se pune la oparit bamele si zarzavatul, 2-3 minute apoi se scoate afara si se pune in borcane, dupa care cu grija turnam otet fierbinte pana se umple borcanul. Se pun imediat capacele si se rastoarna cu fundul in sus, asa le pastram in camara.

Pentru cele cu celofan, trebuie refierte 20 minute la bain-marie (un vas cu apa in care punem borcanele la sterilizat) apoi racite treptat bine invelite in plapuma, etc. Se poate consuma dupa minimum 7-10 zile de murat.
Se poate servi ca adaos la salate si compozitiile culinare din orice fel de carne sau ca gustare la scobitoare, alaturi de mezeluri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de bame conservata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Vinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele,

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Zacusca

Zacusca

Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Se coc ardeii grasi si se curata (la fel se procedeaza

7 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Foarte buna! Poate voi incerca si eu daca am timp.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • - bame,
  • - ceapa rosie sau dulce,
  • - ardei gras
  • - boabe de mustar,
  • - cuisoare,
  • - piper,
  • - coriandru,
  • - foi de dafin,
  • - catei de usturoi,
  • - muguri de capere,
  • - miere de albine
  • - ulei de masline
  • - sare de mare,
  • - otet de vin
  • - alge marine.
  • - cantitatile sunt in functie de cate borcane vrei

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

4 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

16 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte buna! Poate voi incerca si eu daca am timp.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti murati