autor:

Carmyna

» » Conserve si muraturi

Salata de bame conservata

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Ingrediente
- bame,, - ceapa rosie sau dulce,, - ardei gras, - boabe de mustar,, - cuisoare,, - piper,, - coriandru,, - foi de dafin,, - catei de usturoi,, - muguri de capere,, - miere de albine, - ulei de masline, - sare de mare,, - otet de vin, - alge marine., - cantitatile sunt in functie de cate borcane vrei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Bamele intregi se spala si se scurg. Ceapa si restul se taie julien (pestisori). Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de apa) si condimentele, mierea, etc. Cand clocoteste, se pune la oparit bamele si zarzavatul, 2-3 minute apoi se scoate afara si se pune in borcane, dupa care cu grija turnam otet fierbinte pana se umple borcanul. Se pun imediat capacele si se rastoarna cu fundul in sus, asa le pastram in camara.

Pentru cele cu celofan, trebuie refierte 20 minute la bain-marie (un vas cu apa in care punem borcanele la sterilizat) apoi racite treptat bine invelite in plapuma, etc. Se poate consuma dupa minimum 7-10 zile de murat.
Se poate servi ca adaos la salate si compozitiile culinare din orice fel de carne sau ca gustare la scobitoare, alaturi de mezeluri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de bame conservata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
DULCEATA DE SMOCHINE VERZI SI ROSII

DULCEATA DE SMOCHINE VERZI SI ROSII

Smochinele se spala,se rup coditele ,se inteapa cu furculita, se aseaza intr-o cratita impreuna cu

85 voturi    24 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi
Compot de cirese

Compot de cirese

Mod de preparare ciresele spalate se pune in borcan se adauga zaharul se completeaza cu apa se capseaza

36 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Foarte buna! Poate voi incerca si eu daca am timp.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • - bame,
  • - ceapa rosie sau dulce,
  • - ardei gras
  • - boabe de mustar,
  • - cuisoare,
  • - piper,
  • - coriandru,
  • - foi de dafin,
  • - catei de usturoi,
  • - muguri de capere,
  • - miere de albine
  • - ulei de masline
  • - sare de mare,
  • - otet de vin
  • - alge marine.
  • - cantitatile sunt in functie de cate borcane vrei

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

4 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

17 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte buna! Poate voi incerca si eu daca am timp.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de strugurei, rabarbura (rubarba) si visine