autor:

Carmyna

» » Conserve si muraturi

Salata de bame conservata

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Ingrediente
- bame,, - ceapa rosie sau dulce,, - ardei gras, - boabe de mustar,, - cuisoare,, - piper,, - coriandru,, - foi de dafin,, - catei de usturoi,, - muguri de capere,, - miere de albine, - ulei de masline, - sare de mare,, - otet de vin, - alge marine., - cantitatile sunt in functie de cate borcane vrei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Bamele intregi se spala si se scurg. Ceapa si restul se taie julien (pestisori). Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de apa) si condimentele, mierea, etc. Cand clocoteste, se pune la oparit bamele si zarzavatul, 2-3 minute apoi se scoate afara si se pune in borcane, dupa care cu grija turnam otet fierbinte pana se umple borcanul. Se pun imediat capacele si se rastoarna cu fundul in sus, asa le pastram in camara.

Pentru cele cu celofan, trebuie refierte 20 minute la bain-marie (un vas cu apa in care punem borcanele la sterilizat) apoi racite treptat bine invelite in plapuma, etc. Se poate consuma dupa minimum 7-10 zile de murat.
Se poate servi ca adaos la salate si compozitiile culinare din orice fel de carne sau ca gustare la scobitoare, alaturi de mezeluri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de bame conservata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Zacusca cu vinete

Zacusca cu vinete

Se spala toate legumele. Ardeii, gogosarii si vinetele se coc, dupa care se curata de coaja si de

4 voturi    3 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Foarte buna! Poate voi incerca si eu daca am timp.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • - bame,
  • - ceapa rosie sau dulce,
  • - ardei gras
  • - boabe de mustar,
  • - cuisoare,
  • - piper,
  • - coriandru,
  • - foi de dafin,
  • - catei de usturoi,
  • - muguri de capere,
  • - miere de albine
  • - ulei de masline
  • - sare de mare,
  • - otet de vin
  • - alge marine.
  • - cantitatile sunt in functie de cate borcane vrei

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

3 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

15 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte buna! Poate voi incerca si eu daca am timp.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de grapefruit rosu Dulceata de grapefruit rosu

Se curata grepefruitul de coaja si pielita, se feliaza. Se face un sirop legat din zaharul cu coaja rasa de lamaie, sucul de la lamaie,,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din smochine Dulceata din smochine

Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite. Cele mai mari se cresteaza in 4, in partea

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Cum să păstrăm verdeaţa proaspătă la frigider?