autor:

Ioana

» » Aperitive

Salata de beof

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2015

Ingrediente
300 gr carne fiarta de pui sau vita, 4 castraveciori murati (cca 150 gr), 2 morcovi (cca 200 gr), 4 cartofi normali, 4 linguri mazare din conserva, maioneza din 2 galbenusuri, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru salata de boeuf eu folosesc o parte din carnea de pui fiarta (pieptul) pentru supa de pui. Morcovii care ii pun in salata sunt tot cei din supa, doar ca ii adaug mai la sfasit la fiert, ca sa nu fie prea moi.
Cat se face supa, fierb cartofii in coaja. Apoi ii curat de coaja.
Apoi prepar maioneza, portie dubla dupa reteta de aici.
Apoi tai toate ingredientele cubulete mici si pe cat posibil cat mai egale intre ele, asa va arata mai bine salata. Cubuletele de castraveciori ii strang intr-un tifon pentru a se scurge din apa. Mazarea se scurge bine de apa.
Pe masura ce le toc, pun toate ingredientele intr-un bol si condimentez cu sare si vreo 3-4 prize de piper. Amestec totul usor si gust sa vad daca castraveciorii sunt suficienti, apoi adaug cam 5 linguri bune de maioneza, doar cat sa se lege un pic ingredientele.
Pun salata intr-un bol frumos, apoi o glazurez cu maioneza care mi-a ramas.
O decorez cu felii de castravete, frunze de patrunjel si ardei murati. O las la frigider pentru o zi. Este mult mai buna dupa ce sta la frigider decat imediat ce e gata, fiindca aromele ingredientelor se amesteca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de beof" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata beof de post

Salata beof de post

Fierbem cartofi si morcovii cu coaja intregi,dupa ce ai fierbem taiem cubulete mici,punem ce am taiat

8 voturi    6 comentarii
2h
Retete de post
Souffle de broccoli cu piept de pui

Souffle de broccoli cu piept de pui

Pieptul de pui se taie fasiute si se pune la fiert in apa cu sare.Lasam pana cand carnea este bine

15 voturi    14 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 gr carne fiarta de pui sau vita
  • 4 castraveciori murati (cca 150 gr)
  • 2 morcovi (cca 200 gr)
  • 4 cartofi normali
  • 4 linguri mazare din conserva
  • maioneza din 2 galbenusuri
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
vinete la gratar cu usturoi