Salata de boeuf

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de boeuf

Ingrediente

  • 4 morcovi, 1 radacina patrunjel, 3 cartofiori, 1 telina mica, 2-3 castraveti murati, carne, sare.
  • Orice fel de carne consumata de cei din familie poate fi folosita la salata,numele a ramas de boeuf pt ca in rest sunt cam aceleasi ingrediente ca la salata de boeuf.
  • Zarzavatul il dau pe razatoare, pt cei care nu gasesc altceva de comentat, deoarece asa ne place iar salata e mult mai fina si in final acest moft nu modifica cu nimic gustul.
  • Nu folosesc niciodata cantitati standard, daca vrem cantitate mai mare de salata, desigur folosim mai mult zarzavat si carne.
  • Pt maioneza: 1/2 cartof fiert, 1 galbenus crud de ou, 3 lingurite mustar, ulei (aprox. 250 ml).
  • Pt ornat: 1 morcov (din cei 4) si frunze patrunjel verde. Daca zarzavatul e deja fiert, ramas de la o supa strecurata( cu taitei sau galuste), salata poate fi preparata in 30 minute.

Mod de preparare

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare si castravetii pe care ii adaugam peste zarzavat. Intre timp din ingredientele pt maioneza preparam maioneza: zdrobim f bine jumatatea de cartof fiert, se amesteca cu mustarul si galbenusul crud de ou, apoi adaugam ulei putin cate putin pana obtinem o maioneza consistenta. Din cantitatea de maioneza, oprim 1-2 linguri pt a acoperi salata, iar restul de maioneza se amesteca cu zarzavatul maruntit si carnea, omogenizam, adaugam sare dupa gust. Asezam salata pe un platou, o modelam dupa imaginatie, o imbracam cu maioneaza si o decoram folosindu-ne inspiratia de moment. Eu am decupat figurine din morcov folosind formele de biscuiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise