autor:

burdulea maria elena

» » , Retete de Craciun, Salate

Salata de boeuf

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
4 morcovi, 1 radacina patrunjel, 3 cartofiori, 1 telina mica, 2-3 castraveti murati, carne, sare., Orice fel de carne consumata de cei din familie poate fi folosita la salata,numele a ramas de boeuf pt ca in rest sunt cam aceleasi ingrediente ca la salata de boeuf., Zarzavatul il dau pe razatoare, pt cei care nu gasesc altceva de comentat, deoarece asa ne place iar salata e mult mai fina si in final acest moft nu modifica cu nimic gustul., Nu folosesc niciodata cantitati standard, daca vrem cantitate mai mare de salata, desigur folosim mai mult zarzavat si carne., , Pt maioneza: 1/2 cartof fiert, 1 galbenus crud de ou, 3 lingurite mustar, ulei (aprox. 250 ml)., , Pt ornat: 1 morcov (din cei 4) si frunze patrunjel verde. Daca zarzavatul e deja fiert, ramas de la o supa strecurata( cu taitei sau galuste), salata poate fi preparata in 30 minute.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare si castravetii pe care ii adaugam peste zarzavat. Intre timp din ingredientele pt maioneza preparam maioneza: zdrobim f bine jumatatea de cartof fiert, se amesteca cu mustarul si galbenusul crud de ou, apoi adaugam ulei putin cate putin pana obtinem o maioneza consistenta. Din cantitatea de maioneza, oprim 1-2 linguri pt a acoperi salata, iar restul de maioneza se amesteca cu zarzavatul maruntit si carnea, omogenizam, adaugam sare dupa gust. Asezam salata pe un platou, o modelam dupa imaginatie, o imbracam cu maioneaza si o decoram folosindu-ne inspiratia de moment. Eu am decupat figurine din morcov folosind formele de biscuiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Se fierb toate legumele impreuna, separat se fierbe carnea de vita( se fierbe mai greu) dupa care

5 voturi    5 comentarii
1h
Salate cu carne
Salata boeuf floarea soarelui

Salata boeuf floarea soarelui

Zarzavatul fiert se taie marunt la fel si carnea fiarta. Muraturile se taie si ele cubulete. Maioneza

21 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dorina , 19 septembrie 2014

    de cand se dau ingredientele prin razotoare...lol...

  • Fara foto

    Maria Elena Burdulea , 07 august 2014

    B..........pantera neagra, este criza, poate nu peste tot, iar romanul este inventiv, asa ca... se poate salata cu orice fel de carne, daca vrei de iepure, de curca, sau ce se mai mananca prin Romania, sau chiar si fara carne. Iti multumesc de comentarii, ma bucur ca macar ai citit reteta, mai am si altele pe blog, te invit sincer sa le cauti. Inca o data multumesc de comentarii.

  • Fara foto

    Bagheera La Panthere Noire , 06 august 2014

    salata`boeuf`fara...boeuf!

    • Fara foto

      Bagheera La Panthere Noire , 06 august 2014

      asa ca...reteta prezentata este orice,mai putin SALATA BOEUF!

    • Fara foto

      Bagheera La Panthere Noire , 06 august 2014

      daca e salata boeuf,ce cauta puiul in compozitie,marincas avram...salat boeuf trebuie sa contina carne de vita,de aia e`boeuf`!

    • Fara foto

      Marincas Avram , 22 martie 2014

      s-a uitat ingedientul principal...PIEPT DE PUI!!!

    • Fara foto

      Alina , 20 ianuarie 2014

      niciodată, dar niciodată să nu daţi zarzavaturile pentru salata de boeuf pe răzătoarea mare, este un mare păcat săvârşit împotriva acestui fel de mâncare. deşi numele ei spune salata de boeuf care in franceză inseamnă salată de vită, mama mea o face doar cu piept de pui si parca e mai gsutoasă. eu am făcut-o cu toate felurile de cărniţă, e foarte bună. Să nu o faceţi cu parizer sau salam sau crenvuşti, e scârboasă. !

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

      Si noi facem des supe limpezi cu carne de vita si profitam de ocazie sa facem o salata din zarzavatul fiert dar adaugam si rasolul taiat cubulete. Numai astfel isi merita aceasta salata numele de "Salata de boeuf". Fara carne de vita e doar o banala salata de legume. Ne aflam in secolul vitezei dar asta nu inseamna sa dam peste cap o reteta consacrata: zarzavatul il taiem intotdeauna numai cubulete. Si, mai e un secret, nu fierbem zarzavatul pana se inmoaie de tot, ca sa nu obtinem la urma un terci insipid si dizgratios. Fiert "al dente", cum zic italienii cand pregatesc spaghetele, zarzavatul are cu totul alt gust si salata e cu mult mai buna, mai ales a doua zi, dupa ce a stat o noapte la frigider.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Mereu gatesc din zarzavatul de la supa de galusti sau taitei. La noi in zona aceste supe se fac clare, nu se lasa zarzavatul in ele.

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Foarte buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      O bunatate !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      O bunatate,felicitari.Pun si eu o poza cu salata mea de la Craciun.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 05 aprilie 2010

      Mirey, multumesc pt sustinere, eu asa o fac dintotdeauna si ne place e si mai rapid, e adevarat.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      E foarte rapid sa o dai prin razatoare,si nu iese ca o pasta absolut deloc.Iese mai fina.Si eu tot asa o fac.Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Multumesc pt aprecierile voastre. Shari, oooooo, sunt mandra ca mi-ai lasat un comentariu, dar pe blogul tau gasesti tot felul de frumuseti culinare, imi place mereu sa te vizitez.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Foarte fina si prezentare super eleganta! Felicitari! Ai votul meu si amsalvat reteta.Mihaela

    • Shari

      Shari (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Ce frumos ai ornat-O!

    • Fara foto

      beatrice , 18 decembrie 2009

      daca le dai prin razatoare antunci e salata pasata ptr.cei fara dinti sau copii.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 17 decembrie 2009

      Cely draga eu intotdeauna asa prepar salata, poate incerci vreodata dupa reteta mea si poti face comparatie.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Frumoasa prezentare. Daca dai legumele pe razatoare nu se fac pasta cand le amesteci cu maioneza? Eu le tai cuburi mici

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

23 voturi

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 3 cartofiori
  • 1 telina mica
  • 2-3 castraveti murati
  • carne
  • sare.
  • Orice fel de carne consumata de cei din familie poate fi folosita la salata,numele a ramas de boeuf pt ca in rest sunt cam aceleasi ingrediente ca la salata de boeuf.
  • Zarzavatul il dau pe razatoare
  • pt cei care nu gasesc altceva de comentat
  • deoarece asa ne place iar salata e mult mai fina si in final acest moft nu modifica cu nimic gustul.
  • Nu folosesc niciodata cantitati standard
  • daca vrem cantitate mai mare de salata
  • desigur folosim mai mult zarzavat si carne.
  • Pt maioneza: 1/2 cartof fiert
  • 1 galbenus crud de ou
  • 3 lingurite mustar
  • ulei (aprox. 250 ml).
  • Pt ornat: 1 morcov (din cei 4) si frunze patrunjel verde. Daca zarzavatul e deja fiert
  • ramas de la o supa strecurata( cu taitei sau galuste)
  • salata poate fi preparata in 30 minute.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

dorina

de cand se dau ingredientele prin razotoare...lol...

Adauga reteta
Retete

din Salate reci

Salata cu paste, piept de pui si porumb Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o sită. Se

4 voturi    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de castraveti cu iaurt Salata de castraveti cu iaurt

E posibil ca multi sa nu cunoasca acesta salata delicioasa, care este usor de preparat si fara prea multe ingrediente. Se poate servi

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata Toscana