autor:

LUBITA

» » Retete de Pasti

Salata de boeuf

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Ingrediente
500 g carne de vitel(vita), 500 g morcov, 1 telina mica, 200 g radacina de patrunjel(pastarnac), 4-5 castraveti murati, 500 g cartofi, sare,, Pentru maioneza, 1 galbenus fiert, 2 galbenusuri crude, zeama de lamaie, ulei, 1 lingura mustar

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Carnea spalata se pune la fiert iar dupa 15-20min, iar cand a iesit la suprafata spuma neagra, se arunca apa, se spala carnea si se pune din nou la fiert cu putin zahar. Se procedeaza asa pentru ca aspectul final al salatei sa nu fie de culoare inchisa;dupa ce carnea este aproape fiarta,se adauga legumele impreuna cu 2 linguri de sare.Cat timp fierbe totul,se pregateste maioneza: intr-un castron se freaca galbenusul fiert cu mustar,dupa ce este omogenizat,se adauga uleiul cate putin, apoi galbenusurile crude, turnand in continuare ulei, intercalat cu zeama de lamaie. Dupa ce si-a dublat volumul,sau chiar s-a triplat, se lasa la frigider.Odata ce ai fiert carnea si legumele se scot,se taie marunt. Se adauga castravetii si sare (daca e nevoie),piper,maioneza si se amesteca bine. Se pune salata pe platou si se orneaza dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Se fierb carnea,morcovii si cartofii. Apoi taiem cubulete castraveti si dupa ce au fiert carnea,morcovii

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Salate reci
Salata boeuf

Salata boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare. Se fierb carnea, cartofii si morcovii, se taie cubulete toate. Se

7 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g carne de vitel(vita)
  • 500 g morcov
  • 1 telina mica
  • 200 g radacina de patrunjel(pastarnac)
  • 4-5 castraveti murati
  • 500 g cartofi
  • sare,
  • Pentru maioneza
  • 1 galbenus fiert
  • 2 galbenusuri crude
  • zeama de lamaie
  • ulei
  • 1 lingura mustar

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Muschi de porc sibian Muschi de porc sibian

Feliile de carne le batem ca pentru snitele, apoi le condimentam cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne asezam o felie subtire

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Cozonac Leopard Cozonac Leopard

Cozonacul leopard nu numai ca este usor de preparat, dar este si un deliciu cu care va puteti impresiona musafirii oricand, dar mai

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu spanac, oua si friptura de miel