Carnea spalata se pune la fiert iar dupa 15-20min, iar cand a iesit la suprafata spuma neagra, se arunca apa, se spala carnea si se pune din nou la fiert cu putin zahar. Se procedeaza asa pentru ca aspectul final al salatei sa nu fie de culoare inchisa;dupa ce carnea este aproape fiarta,se adauga legumele impreuna cu 2 linguri de sare.Cat timp fierbe totul,se pregateste maioneza: intr-un castron se freaca galbenusul fiert cu mustar,dupa ce este omogenizat,se adauga uleiul cate putin, apoi galbenusurile crude, turnand in continuare ulei, intercalat cu zeama de lamaie. Dupa ce si-a dublat volumul,sau chiar s-a triplat, se lasa la frigider.Odata ce ai fiert carnea si legumele se scot,se taie marunt. Se adauga castravetii si sare (daca e nevoie),piper,maioneza si se amesteca bine. Se pune salata pe platou si se orneaza dupa preferinta.
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu