autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Salate

Salata de boeuf

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2009

Ingrediente
450-550 gr de carne de vita, 450 gr de cartofi, 300 gr de morcovi, 150 gr de gogosari, 150 gr de castraveti, 150 gr de gogonele, 200 gr de maioneza / sare, 1-2 oua fierte, Pentru décor: Masline feliate, porumb(in special la exemplul de aranjament sub forma de porumb si peste), felii de gogosari, castraveti, albusul fiert al oului si castravete.

Dificultate: Medie Timp: 1h

48 voturi

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert bucata intreaga si se lasa la fiert 1-1 ½ se incearca daca nu este fiarta se continua fierberea, morcovi si cartofii se curata se spala si se pun la fiert se incearca dupa 30 de minute, daca sunt fierte legumele se scoat, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete mici. Se taie in cubulete deasemenea si: gogosari, castraveti, gogonelele(nu se pune miezul gogonelei doar coaja) dupa care se storc si se adauga peste morcovi si cartofi la final se scoate si carnea se clateste si se trece la taierea ei de asemenea in cubulete. Se amesteca legumelor cu carnea, se sareaza si se adauga maioneza, se amesteca bine in asa fel incat sa patrunda maioneza bine in legume si carne, dupa care se trece la modelarea si aranjarea salatei in diferite forme pe platou, se orneaza cu diferite legume sau porumb).
Alaturat va voi atasa mai multe fotografii cu exemple de aranjare a salatei de bouef sub forma de porumb, peste si forma binecunoscuta.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu carne
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Cartofi spalati ii punem la fiert si ii lasam pana cand ii putem starpunge usor cu ajutorul unei

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Salata de boeuf-fara carne

Salata de boeuf-fara carne

Radacinoasele se curata de coaja, se spala si se pun la fiert. Mazarea(daca este cruda) se pune

3 voturi    0 comentarii
45 min
Salate

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Am incercat sa adaptez clasica salata de boeuf la canicula ce ne cotropeste si am preparat-o cu piept de curcan, adaugand pe langa obisnuitele radacinoase si porumb (nu doar pentru decor!), mazare si nuci. Totodata, am lungit maioneza cu smantana degresata, acordand o prospetime in plus. Copiii, mai reticenti la originala reteta, au devorat aceasta salata usoara si revigoranta!

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine):

    Foarte buna salata ta. Am facut si eu aceiasi reteta mai putin gogonele (ca nu am avut in casa la momentul acela) si a iesit o bunatate. Este usor de realizat, gustoasa si satioasa. Daca-i mai dai si un aspect frumos iti dai gata musafirii!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Ce bunaciune!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Buna de tot, Nico!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte frumos ornata,felicitari.Pun si eu o poza cu salata mea de la Craciun.As manca salata boeuf in fiecare zi,dar nu am voie.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Nici eu nu pun mazare la salata.Am facut si cu gogonele,dar inlocuiam castravetii.Iese foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      E foarte frumoasa! Si eu pun mazare, Sidy.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      frumoase decorurile,frumos prezentata,si eu adaug mazare!

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      ce frumos ai decorat, nu am incercat cu porumb pana acum!arata super!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Cred ca e gustoasa...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Foarte frumoase decorurile,multumesc pentru idei.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Felicitari pentru prezentare !!! N-am pus niciodata gogonele. Mazare, vad ca tu nu pui...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 09 mai 2009

      Foarte frumos prezentata salata, am retinut cateva idei.

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 09 mai 2009

      Eu trebuie sa iti multumesc pentru sfaturi, sesizari si comentariile tale pertinente. Nicoleta

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Felicitari pentru modul de aranjare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

48 voturi

Ingrediente

  • 450-550 gr de carne de vita
  • 450 gr de cartofi
  • 300 gr de morcovi
  • 150 gr de gogosari
  • 150 gr de castraveti
  • 150 gr de gogonele
  • 200 gr de maioneza / sare
  • 1-2 oua fierte
  • Pentru décor: Masline feliate
  • porumb(in special la exemplul de aranjament sub forma de porumb si peste)
  • felii de gogosari
  • castraveti
  • albusul fiert al oului si castravete.

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bunaciune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu carne

Salata de boeuf Salata de boeuf

Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii (avand grija sa pastram un morcov

10 voturi    0 comentarii
3h
Salate cu carne
Salată cu burtă de vită Salată cu burtă de vită

Se spala bine burta se pune in apa cu otet peste noapte. Se pune burta la fiert 2-3ore (puteti sari pasii acestia daca cumparati burta

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Salate cu carne
Salata calda de cartofi noi cu baby spanac si sunca