autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Salate

Salata de boeuf pascala

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2015

Ingrediente
500 gr carne de porc, 1 kg morcovi, 1 kg cartofi, 100 gr castraveti murati, 2 linguri generoase de mustar, Piper macinat si sare, dupa gust, , Pentru maioneza:, galbenusul de la 1ou fiert, galbenusul de la 1 ou crud, Ulei, Zeama de lamaie, , Pentru decor:, 1 rosie, Boabe de piper negru, Cateva frunze de ceapa verde, Cateva frunzulite de patrunjel, Albusul de la oul fiert.

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Punem carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa aprox 20 de minute, cand va face spuma, o luam si putem adauga morcovii.

Dupa inca 30 de minute adaugam si cartofii. Acestea vor fierbe in total aprox 1 ora si jumatate.



Le lasam la racit aprox 1 ora.



Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper. Acest proces dureaza cam o ora (chiar mai putin daca avem ajutoare in bucatarie :) .



Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet ulei amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina.

Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat.



O parte din maioneza o adaugam in salata, iar cu cealalta parte imbracam salata. Se orneaza cu flori de maioneza (cu spritul), felii de muraturi, felii de rosie taiate in forma de lalele. Putem decora cu albusul de la oul fiert, dupa ce l-am tocat marunt, desenand oua. Pentru buburuza am folosit un pic de miez de rosie si boabe de piper negru.

Se serveste alaturi de cei dragi la masa de Paste.





Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf pascala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu carne
Salata usoara cu piept de pui

Salata usoara cu piept de pui

Pieptul de pasare se spala se taie felii si se prajeste sau pe tigaia de gril se frige dar sa nu

5 voturi    3 comentarii
45 min
Salate cu carne
Salata mea

Salata mea

Se amesteca inainte de servire. Pofta buna!

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    SONIA , 31 august 2017

    Salata de boeuf nu este o mâncare franţuzească Termenul "boeuf" provine din limba franceză şi înseamnă "vită". Deşi pare a fi un aliment franţuzesc, salata de boeuf este o specialitate românească,si se pun orice fel de carne vrei (pasare,porc,vita). raspuns pentru Sasu Simona si Andrei, Mama ei de cultura, mai puneti mina pe o carte de bucate, inainte de a va da mari.

  • Fara foto

    Sasu Simona Si Andrei , 22 decembrie 2015

    De ce se numeste salata de boeuf daca e facuta cu carne de pasare sau porc? Mama ei de bucatarie!!!

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg cartofi
  • 100 gr castraveti murati
  • 2 linguri generoase de mustar
  • Piper macinat si sare
  • dupa gust
  • Pentru maioneza:
  • galbenusul de la 1ou fiert
  • galbenusul de la 1 ou crud
  • Ulei
  • Zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • 1 rosie
  • Boabe de piper negru
  • Cateva frunze de ceapa verde
  • Cateva frunzulite de patrunjel
  • Albusul de la oul fiert.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

SONIA

Salata de boeuf nu este o mâncare franţuzească Termenul "boeuf" provine din limba franceză şi înseamnă "vită". Deşi pare a fi un aliment franţuzesc, salata de boeuf este o specialitate românească,si se pun orice fel de carne vrei (pasare,porc,vita). raspuns pentru Sasu Simona si Andrei, Mama ei de cultura, mai puneti mina pe o carte de bucate, inainte de a va da mari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu carne

Salata de boeuf Salata de boeuf

Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii (avand grija sa pastram un morcov

10 voturi    0 comentarii
3h
Salate cu carne
Salată cu burtă de vită Salată cu burtă de vită

Se spala bine burta se pune in apa cu otet peste noapte. Se pune burta la fiert 2-3ore (puteti sari pasii acestia daca cumparati burta

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Salate cu carne
Salata Beouf pestisor