autor:

autor

» » , Retete vegetariene, Salate

Salata de cartofi dulci si alge

    Reteta postata pe: 14 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 martie 2014

Ingrediente
pentru 3 persoane:, 1 cartof dulce mare(vreo 750 grame a avut al meu),, 1 mina buna de salicorne,, 1 buchet mic de patrunjel verde,, 1 buchet mic de cepsoara,tocata,, 2 linguri ulei de masline,, 1 lingurita de otet,, sare, piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Totul a pornit de la ingredientul denumit impropriu alga si care este doar o planta ce combina din plin calitatile alga-leguma , care creste in terenuri sarate,aflate in preajma tarmurilor scaldate de ocean.la piata sau in pescarii e denumita in diverse feluri,inca nu-s prea lamurita: "fasole verde de mare", "castravete de mare"," sparanghel de mare" si inca in vreo citeva moduri...caserola achizitionata de mine era inscriptionata "salicorne" si era produsa pe Ile Madame,sub auspiciile agriculturii biologice.se gaseste si sub forma de conserva,in otet,se poate folosi in stare cruda sau se poate gati in prezenta temperaturii.eu am ales sa gatesc in varianta cruda,pentru a beneficia din plin de bogatia de vitamine,minerale,enzime continute. ca fapt divers,marinarii o luau conservata in sare in cursele lungi ,pentru a combate scorbutul,contine o mare cantitate de vitamina c.

este crocanta,sarat-acrisoara si a fost inspiratia mea de moment sa o folosesc intr-o salata cu cartofi dulci,a fost o cina deloc rea! :)



Cartoful dulce ,curatat si facut cuburi,se gateste la aburi , cca 20 minute,apoi il lasam la racit.spalam algele si le uscam.preparam dressingul salatei,amestecind uleiul cu otetul ,sarea,piperul,pina cind sarea este dizolvata. Amestecam cuburile de cartof racite cu algele tocate grosier si le invaluim in dressingul preparat.nu uitam de aditia patrunjelului verde si a cepsoarei,tocate si ele grosier.amestecam si lasam la frigider 10-15 minute,apoi putem servi.pofta buna!



Alte retete delicioase gasiti pe blogul Alison's Trials!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi dulci si alge" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de vinete

Salata de vinete

Se coc vinetele pe aragaz direct pe ochiuri. Dupa ce s-au racit se curata de coaja. Se aseaza cate

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Salate de legume
salata de boeuf

salata de boeuf

Se curata de coaja cartofi si morcovi si se pun la fiert impreuna cu ouale si pieptul de pui.Cand

5 voturi    2 comentarii
2h
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru 3 persoane:
  • 1 cartof dulce mare(vreo 750 grame a avut al meu),
  • 1 mina buna de salicorne,
  • 1 buchet mic de patrunjel verde,
  • 1 buchet mic de cepsoara,tocata,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingurita de otet,
  • sare
  • piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Zacusca cu ciuperci Zacusca cu ciuperci

Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Bucate la borcan
Usturoi marinat Usturoi marinat

Apa, sarea si otetul sa pun sa fiarba; de la primul clocot sa lasa sa fiarba 10 minute la foc mic, apoi se da de pe foc si e lasa sa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Salata de conopida