Totul a pornit de la ingredientul denumit impropriu alga si care este doar o planta ce combina din plin calitatile alga-leguma , care creste in terenuri sarate,aflate in preajma tarmurilor scaldate de ocean.la piata sau in pescarii e denumita in diverse feluri,inca nu-s prea lamurita: "fasole verde de mare", "castravete de mare"," sparanghel de mare" si inca in vreo citeva moduri...caserola achizitionata de mine era inscriptionata "salicorne" si era produsa pe Ile Madame,sub auspiciile agriculturii biologice.se gaseste si sub forma de conserva,in otet,se poate folosi in stare cruda sau se poate gati in prezenta temperaturii.eu am ales sa gatesc in varianta cruda,pentru a beneficia din plin de bogatia de vitamine,minerale,enzime continute. ca fapt divers,marinarii o luau conservata in sare in cursele lungi ,pentru a combate scorbutul,contine o mare cantitate de vitamina c.
este crocanta,sarat-acrisoara si a fost inspiratia mea de moment sa o folosesc intr-o salata cu cartofi dulci,a fost o cina deloc rea! :)
Cartoful dulce ,curatat si facut cuburi,se gateste la aburi , cca 20 minute,apoi il lasam la racit.spalam algele si le uscam.preparam dressingul salatei,amestecind uleiul cu otetul ,sarea,piperul,pina cind sarea este dizolvata. Amestecam cuburile de cartof racite cu algele tocate grosier si le invaluim in dressingul preparat.nu uitam de aditia patrunjelului verde si a cepsoarei,tocate si ele grosier.amestecam si lasam la frigider 10-15 minute,apoi putem servi.pofta buna!
Alte retete delicioase gasiti pe blogul Alison's Trials!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii