Prepararea in sine ia timp putin, dar trebuie rezerva de timp pentru racirea componentelor. Asa ca la timpul de preparare voi scrie doar cel efectiv ocupat cu pregatirea!
Se taie ceapa julienne (fire lungi) si se fierbe in apa cu otet in proportie de 2/1, pana se inmoaie doar putin (sa nu aiba consistenta de ceapa cruda, dar nici sa fie moale ca in tocanita). In apa se dizolva in prealabil zaharul, se adauga sare dupa gustul obisnuit fiecaruia, 4-5 foi de dafin si o lingurita de boabe de piper. Se scurge si se lasa in ciur la racit.
Cuburile de soia se tin catva timp in apa oparita cu condimente dupa gustul fiecaruia, apoi se fierb pana se inmoaie. Se scurg si se lasa la racit.
Din pufuleti se prepara o crema amestecand cu apa si zdrobindu-i cu o lingura sau furculita si se incepe prepararea unei maioneze, adaugand cate putin ulei. Daca crema initiala de pufuleti e de consistenta unei smantani groase, absoarbe excelent uleiul, ca si in cazul maionezei din oua.
Se amesteca ceapa si cuburile de soia bine racite si scurse de apa cu maioneza.
Pentru versiunea de frupt, in locul cuburilor de soia se folosesc cuburi de piept de pasare fiert sau parjolute mici sau peste fiert dezosat, iar maioneza e din ou. E un aperitiv super bun!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii