Salata de ceapa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceapa (aproximativ 1 kg)
  • soia cuburi (1-1
  • 5 pungute)
  • pufuleti
  • otet
  • condimente (foi de dafin
  • cimbru
  • piper boabe
  • cardamon etc.)
  • sare
  • 1-2 linguri de zahar
  • ulei

Mod de preparare

Prepararea in sine ia timp putin, dar trebuie rezerva de timp pentru racirea componentelor. Asa ca la timpul de preparare voi scrie doar cel efectiv ocupat cu pregatirea!

Se taie ceapa julienne (fire lungi) si se fierbe in apa cu otet in proportie de 2/1, pana se inmoaie doar putin (sa nu aiba consistenta de ceapa cruda, dar nici sa fie moale ca in tocanita). In apa se dizolva in prealabil zaharul, se adauga sare dupa gustul obisnuit fiecaruia, 4-5 foi de dafin si o lingurita de boabe de piper. Se scurge si se lasa in ciur la racit.

Cuburile de soia se tin catva timp in apa oparita cu condimente dupa gustul fiecaruia, apoi se fierb pana se inmoaie. Se scurg si se lasa la racit.

Din pufuleti se prepara o crema amestecand cu apa si zdrobindu-i cu o lingura sau furculita si se incepe prepararea unei maioneze, adaugand cate putin ulei. Daca crema initiala de pufuleti e de consistenta unei smantani groase, absoarbe excelent uleiul, ca si in cazul maionezei din oua.

Se amesteca ceapa si cuburile de soia bine racite si scurse de apa cu maioneza.

Pentru versiunea de frupt, in locul cuburilor de soia se folosesc cuburi de piept de pasare fiert sau parjolute mici sau peste fiert dezosat, iar maioneza e din ou. E un aperitiv super bun!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise