Salata de ceapa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceapa (aproximativ 1 kg)
  • soia cuburi (1-1
  • 5 pungute)
  • pufuleti
  • otet
  • condimente (foi de dafin
  • cimbru
  • piper boabe
  • cardamon etc.)
  • sare
  • 1-2 linguri de zahar
  • ulei

Mod de preparare

Prepararea in sine ia timp putin, dar trebuie rezerva de timp pentru racirea componentelor. Asa ca la timpul de preparare voi scrie doar cel efectiv ocupat cu pregatirea!

Se taie ceapa julienne (fire lungi) si se fierbe in apa cu otet in proportie de 2/1, pana se inmoaie doar putin (sa nu aiba consistenta de ceapa cruda, dar nici sa fie moale ca in tocanita). In apa se dizolva in prealabil zaharul, se adauga sare dupa gustul obisnuit fiecaruia, 4-5 foi de dafin si o lingurita de boabe de piper. Se scurge si se lasa in ciur la racit.

Cuburile de soia se tin catva timp in apa oparita cu condimente dupa gustul fiecaruia, apoi se fierb pana se inmoaie. Se scurg si se lasa la racit.

Din pufuleti se prepara o crema amestecand cu apa si zdrobindu-i cu o lingura sau furculita si se incepe prepararea unei maioneze, adaugand cate putin ulei. Daca crema initiala de pufuleti e de consistenta unei smantani groase, absoarbe excelent uleiul, ca si in cazul maionezei din oua.

Se amesteca ceapa si cuburile de soia bine racite si scurse de apa cu maioneza.

Pentru versiunea de frupt, in locul cuburilor de soia se folosesc cuburi de piept de pasare fiert sau parjolute mici sau peste fiert dezosat, iar maioneza e din ou. E un aperitiv super bun!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura