Ciupercile se curata, se spala foarte bine si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Peste ciuperci se presara sare, praf de usturoi si putin Delikat. Se toarna apa cam 1 cm inaltime apoi se baga la cuptor la foc potrivit pana scade apa si ciupercile s-au inmuiat.
Usturoiul se curata, se piseaza cu 1 lingurita rasa de sare intr-un bol mai mic, apoi se freaca si treptat se pune cate putin ulei si iar se freaca pana isi mareste volumul si se transforma intr-o maioneza consistenta.
Se toarna peste usturoiul maioneaza otetul si se amesteca pana se dizolva bine maioneza de usturoi.
Se adauga laptele si apa.
Castravetele, morcovul si marul se rad pe razatoarea mica.
Ciupercile se taie cat mai marunt si se adauga peste compozitia de usturoi impreuna cu castravetele, morcovul, marul, branza, piperul, chili dupa gust.
Mararul si busuiocul tocate marunt se adauga in final.
Se amesteca bine salata si se lasa in repaus cca 2 ore, apoi se poate servi ca atare sau garnitura la orice fel de friptura, mancare de cartofi, cartofi prajiti cu ochiuri, mancare de conopida, etc.
Este o salata care se serveste rece.
Peste toate se mai pune suflet cat va lasa inima.
Se poate servi la cele mai pretentioase mese.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii