autor:

Lia Maria

» » Salate

Salata de conopida

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Ingrediente
1 conopida mijlocie(800 g), 4 catei usturoi, cateva fire de patrunjel verde (facultativ), 2 galbenuse crude, 1 galbenus fiert, ulei,, sare,, piper, zeama de lamaie, 1 lingurita mustar

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

37 voturi

Mod de preparare

Curatam conopida si o desfacem in buchetele pe care le punem la fiert in apa cu putina sare cam 20’, dupa care o scoatem din apa si o lasam la scurs.
Imtre timp facem o maioneza din doua galbenuse crude, unul fiert, ulei,mustar, zeama de lamaie, sare si piper.
Maruntim conopida si o incorporam putin cate putin in maioneza. Adaugam usturoiul zdrobit, asezonam si salata este gata de servit.
Se serveste pe felii de paine prajita .
Este foarte gustoasa si cu patrunjel verde maruntit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de conopida cu maioneza

Salata de conopida cu maioneza

Se fierbe conopida(desfacute in bucati) Se amesteca cu maioneza si sare. Simplu, sanatos si bun!

6 voturi    8 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de conopida cu iaurt

Salata de conopida cu iaurt

Conopida o desfacem in buchetele si o punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Se scurge de zeamă

1 vot    3 comentarii
40 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine):

    Eu o fac fara usturoi, dar este o idee. Patrunjel am sa pun sigur, chiar daca ai scris ca este facultativ.

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Reteta ta mi-a venit numai bine ieri,pt ca aveam o conopida in frigider si ma gandeam cum sa o prepar.Asa ca am ales reteta ta.Eu nu am avut patrunjel verde si am adaugat marar verde congelat si am mai adaugat un cartof cand am fiert conopida ca sa fie mai consistenta.Pe deasupra am presarat un pic de oregano uscat.A iesit foarte buna!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Ioana , 29 septembrie 2015

    ...sau cu ciuperci, scoici... delicioase cu maioneza cu usturoi! Conopida nu se fierbe mai mult de 10 minute- devine greu digerabila.

  • Fara foto

    Savu Emilia , 17 iunie 2015

    :)))

  • Fara foto

    Savu Emilia , 17 iunie 2015

    :))))))))))

    • Fara foto

      Jumuga Eveline , 17 iunie 2015

      Pe feliile de paine , conopida nu arata buchetele. Nu ai spus nimic de blenduit, tocat...ceva

    • Fara foto

      Luiza Spaimoc , 17 iunie 2015

      Mama lor de Gălbenușe :)

    • Fara foto

      Ionut Finutu , 05 martie 2015

      am sa incerc este o ideie foarte buna

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

      Te poftesc la o felie :)

    • Fara foto

      Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

      Imi place

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Multumesc, Tantica ( pot sa-ti spun asa?) sper sa nu te superi...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Lia ,reteta este o bunatate. Felicitari !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Aromata si delicioasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      foarte bun!!!!!!!!!salvat

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Cred ca este tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

37 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida mijlocie(800 g)
  • 4 catei usturoi
  • cateva fire de patrunjel verde (facultativ)
  • 2 galbenuse crude
  • 1 galbenus fiert
  • ulei,
  • sare,
  • piper
  • zeama de lamaie
  • 1 lingurita mustar

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Te poftesc la o felie :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de varza rosie