autor:

» » , , , Retete de post, Retete vegetariene, Salate, Salate

Salata de cuscus

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2011

Ingrediente
150 g cuscus instant, 1/2 ardei gras portocaliu, curatat de seminte si taiat cubulete, 1/2 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat cubulete, 1/2 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat cubulete, 1 rosie, curatata de seminte si tocata, 1 lingura de stafide, 3 cepe verzi, tocate, 20 masline, curatate de samburi si taiate in sferturi sau tocate, 400 ml suc de portocala, 2 lingurite de pasta de ardei iute, sau dupa gust, patrunjel proaspat, tocat, sare, piper negru, proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Iata o salata extrem de simpla si de rapida, plina de vegetale. Este o adevarata explozie de vitamine, arome si culoare si arata foarte decorativ. In plus, este si versatila, caci o puteti prepara folosind orice amestec de legume sunt de sezon si la indemana.

Se amesteca sucul de portocala cu pasta de ardei iute, sare si piper. Se toarna mixtura peste cuscus, intr-un castron. Se lasa cuscusul la inmuiat, circa 15-20 de minute.

Se amesteca apoi cuscusul rehidratat cu stafide, ardei grasi, rosie, ceapa verde, masline si patrunjel. Se sareaza si se pipereaza. Se serveste la temperatura camerei, sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cuscus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de pui cu prune si cuscus

Salata de pui cu prune si cuscus

In primul rand puneti cuscusul la fiert intr-o cratita cu apa si fierbeti-l conform instructiunilor

2 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Cotlet de porc, cu garnitura de cuscus si salata de sfecla

Cotlet de porc, cu garnitura de cuscus si salata de sfecla

Se face un sos marinat: mustar, zeama de lamaie, miere, ulei sare si piper dupa gust. Cotletele

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

  • 1 comentariu

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

    Foarte buna si apetisanta; reteta ta este mai rafinata si mai aromata fata de cea pe care o fac eu; in plus eu adaug boabe de naut fiert si frunze de menta proaspata.Varianta mea este cu migdale prajite putin in ulei.Am sa incerc neaparat si cu suc de portocale. In Iordania si Palestina se mai gaseste o alta varianta de cuşcuş , numita "maftoul". Este foarte asemanator cu cuşcuşul gatit in tarile arabe din nordul Africii; dar acesta este pregatit cu faina de gris si are o culoare mai albicioasa. Maftoulul se pregateste din burgul( grau sfaramat) marunt si faina de grau, care se freaca in maini cu o cantitate mica de apa ,ulei de masline si sare pana se obtin bilute mici de aluat( cu cat e gospodina mai priceputa ,cu atat sunt mai mici bilutele). Este o operatie foarte laborioasa si azi se foloseste de gata de la supermarket uscat sau congelat. De asemenea stafidele sunt foarte populare in tarile arabe( in special in Arabia Saudita) la prepararea pilafurilor. http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-de-cu-cu-specifica-tarilor-arabe.html http://www.gustos.ro/retete-culinare/maftoul-cu-pui-specific-palestinei.html Retetele mele sunt invatate de la localnice si cel mai probabil unele nu le veti gasi in meniul restaurantelor. Sarbatori fericite!

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 150 g cuscus instant
  • 1/2 ardei gras portocaliu
  • curatat de seminte si taiat cubulete
  • 1/2 ardei gras galben
  • curatat de seminte si taiat cubulete
  • 1/2 ardei gras rosu
  • curatat de seminte si taiat cubulete
  • 1 rosie
  • curatata de seminte si tocata
  • 1 lingura de stafide
  • 3 cepe verzi
  • tocate
  • 20 masline
  • curatate de samburi si taiate in sferturi sau tocate
  • 400 ml suc de portocala
  • 2 lingurite de pasta de ardei iute
  • sau dupa gust
  • patrunjel proaspat
  • tocat
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte buna si apetisanta; reteta ta este mai rafinata si mai aromata fata de cea pe care o fac eu; in plus eu adaug boabe de naut fiert si frunze de menta proaspata.Varianta mea este cu migdale prajite putin in ulei.Am sa incerc neaparat si cu suc de portocale. In Iordania si Palestina se mai gaseste o alta varianta de cuşcuş , numita "maftoul". Este foarte asemanator cu cuşcuşul gatit in tarile arabe din nordul Africii; dar acesta este pregatit cu faina de gris si are o culoare mai albicioasa. Maftoulul se pregateste din burgul( grau sfaramat) marunt si faina de grau, care se freaca in maini cu o cantitate mica de apa ,ulei de masline si sare pana se obtin bilute mici de aluat( cu cat e gospodina mai priceputa ,cu atat sunt mai mici bilutele). Este o operatie foarte laborioasa si azi se foloseste de gata de la supermarket uscat sau congelat. De asemenea stafidele sunt foarte populare in tarile arabe( in special in Arabia Saudita) la prepararea pilafurilor. http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-de-cu-cu-specifica-tarilor-arabe.html http://www.gustos.ro/retete-culinare/maftoul-cu-pui-specific-palestinei.html Retetele mele sunt invatate de la localnice si cel mai probabil unele nu le veti gasi in meniul restaurantelor. Sarbatori fericite!

Retete

din Salate reci

Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie

Suntem în sezonul de vara, sezonul fructelor si legumeleor, deci sa profitam de ocazie si sa consumam cat mai mult din ele. Vara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata cu ton, avocado si mozzarella Salata cu ton, avocado si mozzarella

Taiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti. Il taiati cuburi mai

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de vinete