Ingrediente
- 200g mini paste, - 3 catei de usturoi, - 2 rosii medii, - 1 ardei gras rosu, - 1 mana de masline fara samburi, - 2 fire de ceapa verde, - 1/2 busuioc uscat, - 1/2 lingurita piper macinat, - 1/2 lingurita rasa sare, - 1 varf lingurita tarhon uscat, - 5 linguri ulei de masline, - 3 linguri suc de lamaie, - 1 lingura marar proaspat tocat
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
4 voturi
Mod de preparare
In timp ce pastele fierb, legumele se spala si se taie dupa cum urmeaza: rosiile, ceapa verde si ardeiul gras se taie cubulete si se pun intr-un castron impreuna cu maslinele fara samburi.
Intr-un castronel se pun uleiul de masline, busuiocul, sarea, piperul, tarhonul, sucul de lamaie si usturoiul strivit care a fiert impreuna cu pastele. Se amesteca energetic pana se omogenizeaza foarte bine. Puteti pune doar 4 linguri de ulei de masline daca este foarte amar.
Pastele se pun peste legumele taiate, se adauga dressingul si mararul verde tocat marunt. Se amesteca usor si se mai adauga sare daca este nevoie. Salata este foarte gustoasa si se serveste atat calda, cat si rece.
Sa aveti pofta!
Mai multe detalii puteti gasi aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/03/salata-de-legume-si-paste.html