Salata de legume si paste

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata de legume si paste

Ingrediente

  • - 200g mini paste
  • - 3 catei de usturoi
  • - 2 rosii medii
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 mana de masline fara samburi
  • - 2 fire de ceapa verde
  • - 1/2 busuioc uscat
  • - 1/2 lingurita piper macinat
  • - 1/2 lingurita rasa sare
  • - 1 varf lingurita tarhon uscat
  • - 5 linguri ulei de masline
  • - 3 linguri suc de lamaie
  • - 1 lingura marar proaspat tocat

Mod de preparare

Se pot adauga mai multe legume, asta depinde si de gustul fiecaruia. Intr-o oala se fierb pastele impreuna cu cei 3 catei de usturoi conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se strecoara si se trec printr-un jet de apa rece.

In timp ce pastele fierb, legumele se spala si se taie dupa cum urmeaza: rosiile, ceapa verde si ardeiul gras se taie cubulete si se pun intr-un castron impreuna cu maslinele fara samburi.

Intr-un castronel se pun uleiul de masline, busuiocul, sarea, piperul, tarhonul, sucul de lamaie si usturoiul strivit care a fiert impreuna cu pastele. Se amesteca energetic pana se omogenizeaza foarte bine. Puteti pune doar 4 linguri de ulei de masline daca este foarte amar.

Pastele se pun peste legumele taiate, se adauga dressingul si mararul verde tocat marunt. Se amesteca usor si se mai adauga sare daca este nevoie. Salata este foarte gustoasa si se serveste atat calda, cat si rece.

Sa aveti pofta!

Mai multe detalii puteti gasi aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/03/salata-de-legume-si-paste.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure