autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Retete de post

Salata de legume fierte cu maioneza de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru aceasta salata am ales sa folosesc cateva buchetele de broccoli,cateva buchetele de conopida, 200 g fasole verde,cateva fire de patrunjel si marar, sare, piper, maioneza de post dupa gust si putin morcov fiert pentru ornat., Maioneza de post poate fi pregatita cu succes in casa sau puteti sa o cumparati gata preparata din magazinele de specialitate.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Am spalat bine fasolea verde,buchetelele de conopida si de broccoli ,morcovul si verdeata.Legumele se pot fierbe in apa cu sare si putin otet sau se pot fierbe la aburi. Dupa fierbere se clatesc cu apa rece pentru a-si pastra prospetimea si se lasa putin in strecuratoare la scurs.
Fasolea verde se taie cubulete,buchetelele de conopida si de broccoli se taie in bucati mai micute,verdeata se toaca marunt ,se condimenteaza ,se sareaza si se amesteca cu maioneza dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume fierte cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Zacusca casei

Zacusca casei

Vinetele ,ardeii se coc,se curata si se lasa la scurs. Rosiile se oparesc , se decojesc si dupa preferinta

163 voturi    25 comentarii
2h
Retete de post
PILAF CU LEGUME

PILAF CU LEGUME

Se spala,se taie ceapa si se inabusa in ulei.Se adauga apa calda si legumele taiate marunt.Se adauga

43 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Multumesc mult...Post usor si binecuvantat...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Vine postul sf fecioare Maria, atunci, o voi incerca.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

    Multumesc mult...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      Tare buna si gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      Multumesc...Intr-adevar este ideala pentru zilele de post...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

      Excelenta pentru o zi de post.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

      Ce buna trebuie sa fie !!! Si sanatoasa...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      Tare bunã mai este!!!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Bună, rapidă, sănatoasă. O reţeta de maioneza de post: Ingrediente: 2 linguri de amidon mustar, zeama de lămâie ulei o jumătate de cană de apă de izvor Se amestecă amidonul cu puţină apă rece pănă se desface bine. Restul de apă se pune la fiert. Cand clocoteşte se toarnaă amestecul de amidon şi apă , se amestecă la fel ca la o budincaă Se ţine pe foc mic pana se ingroaşă bine (cam 1 minut). Se lasă la răcit şi se amesteca cu zeama de lamaie şi mustar , apoi se picurăuleiul, ca la orice maioneză.Se potriveşte de mustar şi de lămâie şi se poate consuma imediat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Va multumesc mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Delicioasa ! si sanatoasa !*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      ce bine arata si cred ca e si gustoasa! Trebuie sa o incerc! Felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru aceasta salata am ales sa folosesc cateva buchetele de broccoli,cateva buchetele de conopida, 200 g fasole verde,cateva fire de patrunjel si marar
  • sare
  • piper
  • maioneza de post dupa gust si putin morcov fiert pentru ornat.
  • Maioneza de post poate fi pregatita cu succes in casa sau puteti sa o cumparati gata preparata din magazinele de specialitate.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...Post usor si binecuvantat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

4 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Supa de porumb cu rosii