autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Retete de post

Salata de legume fierte cu maioneza de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru aceasta salata am ales sa folosesc cateva buchetele de broccoli,cateva buchetele de conopida, 200 g fasole verde,cateva fire de patrunjel si marar, sare, piper, maioneza de post dupa gust si putin morcov fiert pentru ornat., Maioneza de post poate fi pregatita cu succes in casa sau puteti sa o cumparati gata preparata din magazinele de specialitate.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Am spalat bine fasolea verde,buchetelele de conopida si de broccoli ,morcovul si verdeata.Legumele se pot fierbe in apa cu sare si putin otet sau se pot fierbe la aburi. Dupa fierbere se clatesc cu apa rece pentru a-si pastra prospetimea si se lasa putin in strecuratoare la scurs.
Fasolea verde se taie cubulete,buchetelele de conopida si de broccoli se taie in bucati mai micute,verdeata se toaca marunt ,se condimenteaza ,se sareaza si se amesteca cu maioneza dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume fierte cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Gem-dulceata de capsuni

Gem-dulceata de capsuni

Am vrut sa obtin un gem dar si o dulceata de capsuni, adica un preparat jumatate gem, jumatate dulceata.

4 voturi    0 comentarii
3h
Retete de post
Prajitura cu mere si nuci, de post

Prajitura cu mere si nuci, de post

Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Multumesc mult...Post usor si binecuvantat...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Vine postul sf fecioare Maria, atunci, o voi incerca.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

    Multumesc mult...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      Tare buna si gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      Multumesc...Intr-adevar este ideala pentru zilele de post...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

      Excelenta pentru o zi de post.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

      Ce buna trebuie sa fie !!! Si sanatoasa...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      Tare bunã mai este!!!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Bună, rapidă, sănatoasă. O reţeta de maioneza de post: Ingrediente: 2 linguri de amidon mustar, zeama de lămâie ulei o jumătate de cană de apă de izvor Se amestecă amidonul cu puţină apă rece pănă se desface bine. Restul de apă se pune la fiert. Cand clocoteşte se toarnaă amestecul de amidon şi apă , se amestecă la fel ca la o budincaă Se ţine pe foc mic pana se ingroaşă bine (cam 1 minut). Se lasă la răcit şi se amesteca cu zeama de lamaie şi mustar , apoi se picurăuleiul, ca la orice maioneză.Se potriveşte de mustar şi de lămâie şi se poate consuma imediat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Va multumesc mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Delicioasa ! si sanatoasa !*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      ce bine arata si cred ca e si gustoasa! Trebuie sa o incerc! Felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru aceasta salata am ales sa folosesc cateva buchetele de broccoli,cateva buchetele de conopida, 200 g fasole verde,cateva fire de patrunjel si marar
  • sare
  • piper
  • maioneza de post dupa gust si putin morcov fiert pentru ornat.
  • Maioneza de post poate fi pregatita cu succes in casa sau puteti sa o cumparati gata preparata din magazinele de specialitate.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...Post usor si binecuvantat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Orez cu ciuperci