Reteta postata pe: 13 iunie 2007
Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g macaroane scurte, , sare,, 500 g rosii, , 200 g spanac, , 200 g branza telemea, , 1/2 legatura busuioc verde, , 100 g masline verzi, , zeama de la o lamaie, , piper, , 100 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 5 linguri ulei de masline.
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
Mod de preparare
Se fierb pastele “al dente” in apa cu sare. Rosiile se spala si se taie in patru; spanacul se spala si se lasa sa se scurga; telemeaua se taie cubulete; busuiocul se alege si se toaca marunt, iar maslinele se pun intr-o strecuratoare sa se scurga. Se prepara o marinata, amestecand zeama de lamaie cu sare, piper, busuioc, zeama de zarzavat si ulei, si se toarna peste macaroanele scurse si puse intr-un castron. Se incorporeaza rosiile, spanacul, maslinele si branza, se lasa sa se patrunda circa 10 minute si se mai gusta o data de sare si piper.