1. Pepenele se curata de coaja, se taie cubulete si se pune in salatiera.
2. Boabele de strugure se spala bine, se pun la scurs intr-o strecuratoare, apoi se adauga peste cubuletele de pepene.
3. Prunele se spala cu apa rece, se pun intr-o strecuratoare, se introduc pentru cateva clipe intr-un vas cu apa clocotita ca sa se decojeasca. Dupa ce se curata de pielita, se taie in doua, li se scot samburii, apoi se taie in sferturi si se pun laolalta cu celelalte fructe. Se stropesc cu rom sau coniac si totul se amesteca bine.
4. Intr-un castron se amesteca frisca (nebatuta), zaharul, scortisoara pisata si zeama de la 1/2 lamaie, dupa care aceasta compozitie se pune peste amestecul de fructe. Salatiera se pune putin la gheata, apoi salata se serveste in cupe. Se orneaza cu frisca batuta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii