1. Pepenele se curata de coaja, se taie cubulete si se pune in salatiera.
2. Boabele de strugure se spala bine, se pun la scurs intr-o strecuratoare, apoi se adauga peste cubuletele de pepene.
3. Prunele se spala cu apa rece, se pun intr-o strecuratoare, se introduc pentru cateva clipe intr-un vas cu apa clocotita ca sa se decojeasca. Dupa ce se curata de pielita, se taie in doua, li se scot samburii, apoi se taie in sferturi si se pun laolalta cu celelalte fructe. Se stropesc cu rom sau coniac si totul se amesteca bine.
4. Intr-un castron se amesteca frisca (nebatuta), zaharul, scortisoara pisata si zeama de la 1/2 lamaie, dupa care aceasta compozitie se pune peste amestecul de fructe. Salatiera se pune putin la gheata, apoi salata se serveste in cupe. Se orneaza cu frisca batuta.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii