Se curata cartofii de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert cu un pic de sare. Dupa ce au fiert se scurg bine de apa si se lasa la racit.
Se toaca ceapa solzi, se taie maslinele pe din doua, cascavalul cubulete, se taie sunca, ouale in 4 si se pun toate intr-un castron mai mare. Se taie patrunjelul marunt, iar jumatate din cantitate se adauga in castron.
Se curata pestele de piele si oase, se farama bine cu furculita si impreuna cu cartofii bine raciti se adauga celorlalte ingrediente. Se pune si maioneza, sare, piper si zeama de lamaie, dupa gust si se amesteca usor pana la omogenizare.
Se curata rosile de pielita si se taie cubulete dupa care se adauga deasupra compozitiei impreuna cu patrunjelul ramas.
Inainte de a se servi, se pune cel putin o ora la frigider la racit.
Se pot folosi aceste ingrediente sau altele in functie de imaginatia bucatarului.
Salata are mare succes ca garnitura la fripturile de gratar sau simpla la cina.
Va dorim pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii