Salata de pui, cu legume si iaurt

Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata de pui, cu legume si iaurt

Ingrediente

  • 1 piept de pui cu os
  • 6 cartofi marisori
  • 4-5 morcovi
  • 2-3 radacini patrunjel
  • 1 telina micuta
  • 2 cepe
  • 100 gr mazare congelata
  • 5-6 castraveciori murati
  • sare
  • 200 ml iaurt natur (eu am folosit din cel cremos)
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pieptul de pui si se lasa la fiert, pana da intr-un clocot. Se scurge apa, se adauga apa proaspata, se pune la fiert iar pieptul.

Se curata si se spala legumele. Cartofii se pun la fiert separat, mazarea se opareste cateva minute.

Restul legumelor se pun la fiert peste carne. Se lasa sa fiarba bine. Cand sunt fierte toate, se scot din apa si din supa si se lasa sa se raceasca bine. Ceapa se arunca, restul legumelor fierte se taie cubulete potrivite.

Pieptul de pui se taie cubulete. Castraveciorii se taie la fel. Se amesteca toate legumele si carnea intr-un castron mai mare. Se potriveste gustul cu sare si piper.

Separat se amesteca iaurtul cu putin mustar si un praf de sare. Se adauga peste salata si se amesteca usor. Se da la rece pana in momentul servirii. Este foarte gustoasa usoara si racoritoare, se poate servi cu paine prajita unsa cu putin usturoi.

Se poate jongla cu cantitatile sau cu ingredientele, dupa gustul fiecaruia.

Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura