SALATA DE PUI CU SOS DE LAPTE BATUT.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g piept de pui;
  • 200 g paste farfalle;
  • 2 dovlecei mici;
  • 1 morcov mic;
  • 3 rosii (cca 200 g);
  • 3 linguri ulei;
  • 50 g seminte de dovleac (decojite);
  • 8 crengute busuioc;
  • sare;
  • piper.
  • 1 plic Knorr Salad Dressing Tzatziki.
  • Sosul:
  • 200 ml lapte batut;
  • 2 linguri pasta de ardei rosii;
  • sare.
  • piper.

Mod de preparare

1.Pastele farfalle(mici)se fierb in apa cu sare,conform indicatiilor de pe ambalaj.Se scurg,se clatesc cu apa rece si se lasa in strecuratoare, sa se scurga bine.2. Pieptul de pui, dezosat si fara pielita, se spala si se taie fasii subtiri. Se incinge uleiul intr-o tigaie, iar fasiile de piept se prajesc aproximativ 2-3 minute.3. Dovleceii se spala, se curata, se taie cubulete si se adauga peste carne, in tigaie.4. Morcovul se curata, se spala, se taie cuburi foarte mici (sau se da pe razatoare) si se adauga in tigaie.5. Amestecul de carne, dovlecei si morcovi se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-6 minute pe foc mic, sub capac, sa se patrunda.6. Prepararea sosului: Intr-un castron, se pun laptele batut si pasta de ardei; se adauga sare si piper in exces. Se bate totul cu un tel,apoi se adauaga si plicul Knorr Salad Dressing Tzatziki,conform cu indicatiile de pe plic. In castronul cu sos se adauga pastele bine scurse, carnea, dovleceii si morcovul, toate racite, si rosiile, spalate si taiate cuburi. Se amesteca pentru omogenizare. Castronul cu salata se pune la rece o ora.8. Semintele de dovleac se prajesc intr-o tigaie, fara grasime; se lasa la rece, apoi se zdrobesc usor.9. Salata se serveste in boluri, ornata cu seminte de dovleac prajite si crengute de busuioc.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise